Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Старозагорска област: Спират присъствените занятия за всички ученици от четвъртък

Снимка: Петя Генова

Членовете на Областния медицински съвет взеха единодушно решение за спиране на присъствените занятия в учебните заведения на територията на област Стара Загора за период от 14 дни, считано от 21 октомври. 

Областният управител Иван Чолаков, председателстващ онлайн заседанието,  запозна присъстващите със заповедта на министъра на здравеопазването от 19 октомври, от която произтича необходимостта да се вземе решение как в условията на разрастващата се ковид вълна да се процедира с учебните заведения на ниво община.

Директорът на РЗИ  представи данни за ситуацията с COVID-19. На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Стара Загора – 884. В Казанлък е 532, в Мъглиж – 481, в Николаево –  330, в Гурково – 589, в Павел баня – 233, в Опан – 845, в Раднево – 857, в Гълъбово – 533, в Чирпан –  581, в Братя Даскалови – 392.

Епидемичната обстановка ще бъде постоянно проследявана и след изтичането на този 14-дневен срок ще се вземе решение в каква посока да се продължи.

Протоколът с решението от заседанието беше изпратен на министъра на образованието, който трябва да издаде заповедта за преминаване към електронно обучение на всички ученици от Старозагорска област.

От утре се преустановява и присъственият учебен процес в Тракийския университет.

Вижте пълния текст на заповедта тук 

https://www.rzi-starazagora.org/images/novini/novini_2021/Zapoved-rzi-StZ.pdf


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цех на старозагорската общинска фирма „Мересев“

Общинският съвет отпусна 300 хиляди лева помощ за общинското дружество "Мересев"

300 хиляди лв. е финансовата помощ, която закъсалото общинско дружество "Мересев" ще получи от бюджета на Община Стара Загора. Това решиха на редовното си заседание старозагорските съветници. Подпомагането ще бъде използвано за увеличаване на капитала..

публикувано на 28.03.24 в 14:42

В Хасковската царска гимназия днес залесиха

В Хасковската гимназия по дървообработване и строителство днес бяха залесена дръвчета, с което бе сложено символичното начало на честването на седмицата на гората.  В царската гимназия традицията е от няколко години, а самото честване на седмицата на..

публикувано на 28.03.24 в 14:23
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Съкращават 128 души от казанлъшкото предприятие „М+С Хидравлик“

Предстои да бъдат съкратени 128 работещи в казанлъшкото предприятие „М+С Хидравлик“, потвърди прокуристът на фирмата Владимир Спасов. Причината за мярката е сериозен спад в поръчките за завода, който се занимава с производство на хидравлични системи...

публикувано на 28.03.24 в 14:07
Община Стара Загора

Общинският съвет гласува 300 хил.лв. финансова помощ за "Мересев"

300хил.лв. е финансовата помощ, която закъсалото общинско дружество "Мересев" ще получи от бюджета на Община Стара Загора. Това решиха на редовното си заседание старозагорските съветници. Подпомагането ще бъде използвано за увеличаване на капитала на..

публикувано на 28.03.24 в 13:56
Община Стара Загора

Завод за преработване на строителни отпадъци може да реши проблемите с незаконните сметища в Стара Загора

Община Стара Загора търси варианти за изграждане на завод за преработване на строителни отпадъци. Обсъждат се възможности за кандидатстване по различни програми. Това заяви кметът Живко Тодоров по време на обсъждането в общинския съвет на дейността на..

публикувано на 28.03.24 в 13:28

Подменят осветлението в 14 казанлъшки села

Община Казанлък ще кандидатства за отпускане на средства по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ , Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Това реши на свое..

публикувано на 28.03.24 в 11:43

ТЕЦ "Марица - Изток" 2 отново е в протестна готовност заради липсата на визия за бъдещата й работа

В ТЕЦ "Марица - изток" 2 се готвят за протести, съобщи председателя на КНСБ в държавната топлоелектрическа централа Деян Дяков. В предаването „Репортер“ по Радио Стара Загора той заяви, че всички обещания да се изработи визия за работата на..

публикувано на 28.03.24 в 11:39

Отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори

Най-малката парламентарна група „Има такъв народ“ получи и върна веднага на президента Румен Радев третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство. Така вече е ясно, че предстоят поредните предсрочни парламентарни избори...

публикувано на 28.03.24 в 11:23

Доброволна кръводарителска акция тече в Международния младежки център в Стара Загора

В Международния младежки център в Стара Загора в момента в се извършва доброволна кръводарителска акция. Организатори са  Интеракт клуб и  Районният център по трансфузионна хематология. Кампанията преминава под мотото „В кръвта ти е да спасяваш животи“..

публикувано на 28.03.24 в 09:37

Дни на отворените врати в "Кабиле" по повод 20 г. членство в НАТО

По повод 20-годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират  20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. Днес и утре от 10.00  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове..

публикувано на 28.03.24 в 07:41