Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сливен празнува на Димитровден

Стефан Радев, кмет на Община Сливен
Снимка: Емил Енчев

Традиционно, 26 октомври – Димитровден, празникът на Сливен, ще бъде неучебен за всички ученици от училищата, разположени на територията на община Сливен.

Заради високата заболеваемост от коронавирус тази година не е предвидена официална церемония на площада, но вечерта от 20 часа ще има празнични илюминации, информират от общинска администрация.

Кметът на Сливен Стефан Радев пожела повече оптимизъм и най-вече здраве на своите съграждани за празника.

В интервю за Радио Стара Загора той обяви, че продължава да се работи съвместно с общините Ямбол и Тунджа за привличане на нови инвестиции в региона.

„Полагат се усилия за насърчаване на междуобщинско сътрудничество. Поканили сме и през тази седмица общините Ямбол и Тунджа да попишем формално споразумение, затова че обединяваме усилия за общото развитие на целия регион“, каза Радев. Той припомни, че ключов проект за региона е разширяването на пътя Сливен-Ямбол, за да стане четирилентов, както и разширяването на пътя от граничния пункт с Турция при Лесово до Ямбол.

Кметът на Сливен добави, че продължава работата по трите  благоустройствени проекта в три от големите квартали „Сините камъни“, „Българка“ и „Дружба“.

„Там се прави изцяло ново градоустрояване, премахват се старите гаражи, прави се озеленяване, алеи, спортни и детски площадки. През следващата година трябва да приключат тези проекти, ще анализираме тяхното изпълнение, за да продължим и към останалите квартали“, каза Стефан Радев.

Той пожела най-вече здраве на своите съграждани и повече оптимизъм.

„Убеден съм, че и Зелената сделка и трансформациите, които стават в световната икономика са повече възможност отколкото заплаха и пожелавам на всички да са по-инициативни и по-любопитни към промените“, заяви кметът на Сливен.

Още от категорията

Ваня Григорова

Ваня Григорова: Заявките за съкращаване на чиновници са лъжа

Обявеното намерение за съкращение на 30 хиляди души от държавната администрация от Асен Василев от "Продължаваме промяната" е невъзможно за изпълнение. Това коментира за Радио Стара Загора икономическият съветник към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова. По..

публикувано на 06.12.21 в 20:55

Обвинителният акт срещу британеца, причинил смъртта на моторист на кръстовището до Езиковата гимназия, е внесен в съда

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 28-годишния Ариф Ахмед, поданик на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Той е предаден на съд за това, че на 03. 10 .2021 г. в гр. Стара Загора причинил тежко пътнотранспортно..

публикувано на 06.12.21 в 16:02
 Даниела Павлова, директор на ОУ

55 % от учениците от 5 до 12 клас в Сливен и Нова Загора се върнаха в класните стаи

55 процента от учениците от 5 до 12 клас в Сливен и Нова Загора се върнаха в класните стаи. Това обяви началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Станкова. Изследваните ученици в двете общини са 5 829 от общо 10 561. В..

публикувано на 06.12.21 в 14:32

Празнува училище „Свети Никола“

Навръх Никулден най-старото старозагорско училище „Свети Никола“ чества своя патронен празник. Денят ще бъде отбелязан от всяка една паралелка заради въведените противоепидемични мерки, а добрата новина е, че след месец и половина..

публикувано на 06.12.21 в 11:40

Търсят средства за ремонт на сградата на звено "Майка и бебе" в Стара Загора

Около 35-40 хиляди лева са необходими за ремонт на покрива и саниране на сградата на звено „Майка и бебе“ към Комплекса за социални услуги в Стара Загора. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Диана Димова, председател на Фондация „Мисия..

публикувано на 06.12.21 в 11:15

Младежи организират коледна кампания „Дари, за да зарадваш" в Стара Загора

Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година Коледното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш". Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,..

публикувано на 06.12.21 в 11:13

Катастрофа затруднява движението по пътя Казанлък -Стара Загора в района на село Тулово

Затруднено е движението  по пътя Казанлък – Стара Загора в района на село Тулово. Причината е инцидент между два леки автомобила. Катастрофата е станала по-рано тази сутрин. Има пострадали, но без опасност за живота. В момента полиция регулира..

публикувано на 06.12.21 в 11:03

На 7 декември тестват локалната система за оповестяване в Стара Загора

На 7 декември (вторник) от 11.00 до 11.30 часа на територията на обект „Газов терминал" на ЛСО на „ЗАРА ГАЗ", находящ се в град Стара Загора, ще бъдат извършени функционални изпитания към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване за..

публикувано на 06.12.21 в 10:37

Близо 60% от учениците в Старозагорско се върнаха в клас

Малко над 60% от учениците в област Стара Загора се завърнаха в училище, съобщи Татяна Димитрова от Регионалното управление на образованието. В класните стаи ще влязат учениците от паралелките, в които има 50 на сто съгласие от родителите за..

публикувано на 06.12.21 в 09:52

Започна ремонтът на Художествената галерия „Жорж Папазов" в Ямбол

В Ямбол започна ремонтът на Художествената галерия „Жорж Папазов". Дейностите са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж" и ще продължат до средата на 2023 година. Предвидените по проект средства са близо 4 300 000 лева...

публикувано на 06.12.21 в 09:13
Подкасти от БНР