Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външно министерство: Избягвайте пътувания до Южноафриканския регион

Снимка: mfa

Българското външно министерство препоръча избягване на пътуванията до южноафриканския регион заради Омикрон - новия вариант на коронавируса, обявен за притеснителен от Световната здравна организация.

В съобщението на МВнР се посочва, че заради новооткрития вариант Омикрон на Covid-19 и въведените противоепидемични мерки, голяма част от международните полети до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана, Есватини, Зимбабве и Лесото са прекратени.

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Претория, Република Южна Африка, денонощно на телефонен номер +27798937336 за спешни случаи, кризисни ситуации и оказване на необходимото съдействие на засегнатите.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани при пътувания в чужбина да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…“ на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.


Още от категорията

Промяна в разписанието на част от градския обществен транспорт от утре

Считано от 26 януари (сряда) се въвеждат временни промени в разписанията на автобусни линии №20 и 51 и тролейбусна линия №2, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД. Те ще се движат с график за неучебни дни, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 25.01.22 в 14:57

Над 180 учители от района на Стара Загора кандидатстват за програма на "Заедно в час"

Увеличава се интересът към програмата „Нов път в преподаването" на организацията „Заедно в час“, като вече има над 4 хиляди кандидатствали за преподаватели за новия етап от нея, каза Петър Пройков, мениджър "Привличане на участници" в „Заедно в час“...

публикувано на 25.01.22 в 14:21
Душо Гавазов, кмет на община Мъглиж

През април се очаква да започне изграждане на пречиствателна станция на Мъглиж

Започна вторият етап от реконструкцията на уличен водопровод в с. Ягода и второстепенни клонове с обща приблизителна дължина – 4565 м.л. Стойността на  проект възлиза на 2 618 996 лв и включва подмяна на водопроводната мрежа, сградни отклонения и..

публикувано на 25.01.22 в 14:08

В областта работят 7 COVID зони

7 COVID зони функционират в област Стара Загора. Те са разкрити към  в лечебни заведения за извънболнична помощ. Четири са в Стара Загора (Медицински център „Проф. д-р Стоян Киркович“ ЕООД, Медицински център – Медицински комплекс „Берое“ ЕООД, ДКЦ I -..

публикувано на 25.01.22 в 13:33

„Музика без граници” представя концерта "Зимни разкази"

На  29 януари от 19 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде представен концертът „Зимни разкази“ от бутиковата серия „Музика без граници”. Сопраното Елена Мишинова и пианистът Мирослав Георгиев са избрали да срещнат..

публикувано на 25.01.22 в 11:16

С жребии определят местата за продажба на мартеници, цветя и валентинки в Стара Загора

Община Стара Загора ще проведе жребии за определяне на търговците за продажба на мартеници, цветя и „Валентинки" на места, определени по утвърдена схема от главния архитект. Разполагането на временните преместваеми обекти /ВПО/ е за времето от: - за..

публикувано на 25.01.22 в 10:59

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра. За трите Центъра за настаняване от семеен тип в града бяха осигурени телевизори, мека мебел и строителни материали за освежаване на общите..

публикувано на 25.01.22 в 10:34

Нараства броят на хоспитализираните деца в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Нараства броят на хоспитализираните деца в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщи директорът на лечебното заведение професор Йовчо Йовчев. Поради тази причина от утре броят на леглата в Детска клиника ще бъдат увеличен. При..

публикувано на 25.01.22 в 09:56
Езеро

Езеро "Загорка" замръзна, има опасност от инциденти заради тънкия лед

Езеро „Загорка“ е нацяло замръзнало, но ледът е много тънък, предупреждават от спортния клуб по риболов, които стопанисват езерото. През уикенда е имало два случая на деца решили да пробват колко е дебел ледът. За щастие те са се разминали само с..

публикувано на 25.01.22 в 09:45

Покривът на къщата на Никола Манев в Чирпан се нуждае от спешен ремонт

Покривът на една от емблематичните къщи в Чирпан-на художника Никола Манев , се нуждае от спешен ремонт. Обектът е паметник на културата и затова от местната администрация ще настояват пред Министерството на културата за средства, с..

публикувано на 25.01.22 в 09:05
Подкасти от БНР