Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обвиниха жена за убийство на съпруга й в Николаево

Снимка: newportal.com.ua

Окръжна прокуратура повдигна обвинение на 70-годишна жена арестувана за убийството на 72-годишния си съпруг в Николаево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.  

Престъплението е извършено в 6 часа на 27 ноември в семейния дом на двамата. Окръжна прокуратура е установила, че по време на битов скандал, арестуваната предния ден А.М. е нанесла удари с брадва по главата на мъжа си С. М.

Съобщението за починал мъж в Николаево е получено в полицията в Казанлък в 18,25 същия ден. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, като надзора върху разследването се осъществява от Окръжна прокуратура-Стара Загора. По досъдебното производство се извършват действия по разследването. Обвиняемата А.М. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 28.11.2021 г.. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.Още от категорията

Учениците в Ямбол преминават на онлайн обучение

В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите, засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши областният медицински съвет на днешното си заседание...

публикувано на 21.01.22 в 13:02

„Мини Марица-изток“ се мести в София

С решение на съвета на директорите на „Българския енергиен холдинг“ от 19 януари се променя седалището и адреса на управление на „Мини Марица-изток“ ЕАД. То вече ще се помещава на адреса на БЕХ в столицата, на ул. „Веслец“ 16. До този момент..

публикувано на 21.01.22 в 12:58

Арттерапевтични работилници по проект „Ние сме музиканти” отварят в Стара Загора

Държавна опера Стара Загора стартира проект „Ние сме музиканти“ за приобщаване на деца и младежи с развитийни и поведенчески проблеми.  Той ще започне с откриването на арттерапевтични работилници, в които освен с деца със специални образователни..

публикувано на 21.01.22 в 12:58

НОИ плаща 75 лева за ваксиниране на 694 643 пенсионери до 7 февруари

НОИ ще изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари, съобщиха от ведомството. Това е обещаната от премиера сума за изцяло ваксинирани или с поставена бустерна доза до края на миналата година. Парите се дават независимо от..

публикувано на 21.01.22 в 12:53
Асен Василев

Василев предвижда 710 лв. минимална заплата и 3400 лв. максимален осигурителен доход от април

От 1 април минималната работна заплата ще бъде 710 лева, обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той представи параметрите на тазгодишния бюджет. До тази сума се увеличава и обезщетението за майчинство през втората година. Пенсиите ще..

публикувано на 21.01.22 в 12:39

Кметът Ивайло Крачолов: В община Чирпан няма да има режим на тока засега

„Няма да има режим на уличното осветление в община Чирпан засега. Не бих искал улиците да потънат в мрак, въпреки драстичното увеличение на разходите за електроенергия през последните месеци" , каза кметът Ивайло Крачолов и изчисли, че сметките показват..

публикувано на 21.01.22 в 11:39

И общините ще получат компенсации за увеличените си разходи за ток

В сметките за ток, които ще бъдат получени в началото на февруари всички небитови потребители, включително общините, ще получат компенсации както за декември, така и за януари. Това обясни в интервю за Радио Стара Загора председателят на енергийната комисия..

публикувано на 21.01.22 в 11:33

В община Болярово също ограничават уличното осветление

Режим на уличното осветление е въведен в ямболската община Болярово. Причината е шоковото поскъпване на електроенергията. "В сравнение със септември и октомври, когато сметките бяха около 22 000 лв., последната фактура е за 50 000 лв." , коментира..

публикувано на 21.01.22 в 11:11
Иванка Сотирова

Иванка Сотирова: Към момента няма решение за затваряне на детските градини и ясли от понеделник, но ситуацията е много динамична

Като много динамична определи ситуацията с посещението на детските градини и ясли на територията на Община Стара Загора заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя съобщи, че въпреки това към момента няма решение за тяхното затваряне от следващата седмица..

публикувано на 21.01.22 в 10:31

Д-р Ния Кирчева: Нивото на родилната помощ в България е високо

В България нивото на родилната помощ е доста високо и съответства на световните тенденции, заяви в интервю за Радио Стара Загора д-р Ния Кирчева, специалист по акушерство и гинекология. Тя допълни, че най-големите центрове за родилна помощ у нас са в..

публикувано на 21.01.22 в 09:15
Подкасти от БНР