Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Възстановиха движението в Прохода на републиката

Снимка: Георги Манев

Вече е възстановено движението в Прохода на републиката на мястото, където по-рано тази вечер се запали автобус с румънска регистрация. Няма пострадали при инцидента между Гурково и село Пчелиново. В автобуса не са пътували пътници.

Сигнал за горящото превозно средство е подаден малко преди 18,40 часа. На място се е отзовал един екип на пожарната, който бързо е загасил пламъците. По първоначални данни огънят е тръгнал от двигателя, шофьорът на автобуса е видял пламъците, отбил е встрани от пътното платно. Опитал е да гаси с пожарогасители, но не е успял да овладее огъня и задната част на превозното средство е напълно унищожена.

Шофьорът, румънски гражданин също не е пострадал при инцидента, прегледан е на място от пристигналите екипи на Спешна помощ. Малко след 20 часа полицията започна поетапно да пропуска движението. 

Предстои автобусът да бъде изтеглен.

Още от категорията

Старозагорец води активна комуникация с институциите по казуса с изхода на Стара Загора към АМ "Тракия"

Старозагорецът и бивш общински съветник Николай Овчаров води в последните седмици активна комуникация с регионалния министър и вицепремиер Гроздан Караджов и депутата Настимир Ананиев относно предвидения ремонт на изхода от Стара Загора към..

публикувано на 28.01.22 в 12:43

Държавата с втора мярка в помощ на бизнеси от туризма, пострадали заради ограниченията в пандемия

Процедура за предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки предстои да..

обновено на 28.01.22 в 12:18

Задълженията за електроенергия на ВиК - Ямбол ще бъдат изплатени със заем

Водоподаването към Ямбол и околните села няма да бъде преустановено, съобщи управителят на ВиК Ямбол инж. Стоян Радев. Задълженията за електроенергия ще бъдат изплатени със заем от ВиК холдинга.  Сключен е договор кредит от 700 хил. лева..

публикувано на 28.01.22 в 12:06

Синдикат иска 20% увеличение на заплатите в МВР

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите.  Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на..

публикувано на 28.01.22 в 11:25

От понеделник временно ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1

В изпълнение на заповед на директора на РЗИ - Стара Загора за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Стара Загора, считано от 31 януари (понеделник) ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1 кв...

публикувано на 28.01.22 в 10:31

Свикват областния медицински съвет в Стара Загора, решават за по-олекотени мерки

Заседание на областния медицински съвет ще се проведе в Стара Загора след протеста на работещи в заведенията снощи.Това стана ясно след среща на представител на пострадалите от мерките бизнеси и областния управител Наско Василев. Тази сутрин..

обновено на 28.01.22 в 08:54

В Раднево приеха декларации против промени в енергийния комплекс "Мини Марица-изток"

Общинският съвет на Раднево гласува две декларации, в които изразява несъгласие с евентуалното преместване на седалището и управлението на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София и се обявява против идеята за изграждане на инсталация за изгаряне на..

публикувано на 27.01.22 в 18:49

Наградиха ученици спрели обирджия в Сливен

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в..

публикувано на 27.01.22 в 16:47

Областният управител на Стара Загора разговаря с протестиращи ресторантьори

В късния следобед областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев прие група от протестиращи хотелиери и ресторантьори от областния град, събрали се на мирна демонстрация пред сградата на Областна администрация. От бранша се обявиха против..

публикувано на 27.01.22 в 16:32

Изграждат площадка за подхранване на лешояди в хасковското село Пчелари

Площадка за подхранване на лешояди ще бъде изградена край село Пчелари, община Стамболово, област Хасково. На площ от 1000 кв. метра ще бъде направено временно ограждение с преносима площадка и мобилен пункт за наблюдение на птиците...

публикувано на 28.01.22 в 09:00
Подкасти от БНР