Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В гимназията по туризъм в Казанлък започват проект “Стъпи на върха!“

Снимка: интернет

Проект "Стъпи на върха!" започва в ПГ по лека промишленост и  туризъм гр. Казанлък. В продължение на три месеца, учителите от гимназията - Тина Янева, Стефка Станчева, Корнелия Владева, Димитър Спасов и Владимир Ралев ще  работят с учениците по авторски проект „Стъпи на върха!“ – изцяло разработен като идея, цели и финансиране със собствени средства на училището. Учителите ще бъдат ментори на учениците, които ще бъдат избрани да участват в проекта след конкурс за участие в два етопа. Целите на проекта са подобряване на психическото и емоционално  здраве, духовно равновесие, подобряване на физическото състояние и усъвършенстване на говорните възможности и комуникации на учениците. Предвидени са  посещения на театрални постановки, кинопрожекции, срещи с успели личности в различни поприща в Града на розите. Ще се организират благотворителни акции, децата ще се запознаят и с техники за справяне със стреса…Всички дейности са фиксирани в тримесечния календар на проекта и всичко научено, всяка дейност и среща ще се записва в кратки видео дневници, които ще бъдат споделяни в социалните мрежи и на страницата на училището.

„Задачата на учителите е да бъдем пример за нашите ученици. Затова и ние ще се постараем да ги извадим по този начин от социалната изолация, в която ги постави ковидпандемията през тези 2 години с дистанционното обучение и загубата на уменията да общуват, да съпреживяват. Така ще повишим самочувствието им, ще им помогнем да бъдат  по-отговорни към себе си и другите, да бъдат най-добрата версия на себе си.“, уверена е Тина Янева. Учителите са благодарни на директора на училището Антони Илиев, че застава изцяло зад тяхната идея, която е първата по рода си сред училищата у нас - сами да реализират проект  по собствена идея със собствени средства от бюджета на училището, без пари от външен донор. "Не всичко е пари! Можем и сами да се справим и това също е една от целите на проекта - да покажем на децата, че в много отношения ние сами можем да  излезем от криза, като тази, която ни е обхванала в момента."

За участие в риалити проекта "Стъпи на върха!“ "  заявление и Мотивационно писмо по образец ще се приемат до 11.02.2022 г. /Допуснатите след първия етап, преминават във втория етап, където ги чакантервю с менторите по проекта на 17.02.2022 г.

Началото на приключението "Стъпи на върха!“ е официално на 01.03.2022 г., а в края на май ще бъдат определени финалистите и победителят, който ще стъпи като победител на върха!


Още от категорията

Любомир Любенов: Всичко започва със Словото и продължава с паметта

„Все пак по-добре късно отколкото по-късно“, коментира математикът и общественик Любомир Любенов уверението на кмета Живко Тодоров, че в Стара Загора ще бъде издигнат паметник на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий . Обещанието за това..

публикувано на 25.05.22 в 13:25
Община Стара Загора

На 3 юни обявяват свободните места за детските градини в Стара Загора

На 3 юни ще бъдат обявени свободните места за второто класиране за 27-те детски градини в община Стара Загора.  Това съобщиха от пресцентъра на общината. Прием очакват децата, които са родени от 2016 до 2019 година. Резултатите от класирането ще..

публикувано на 25.05.22 в 11:04

Започнаха ВиК ремонти в община Павел баня

Стартират строителните дейности по Програмата на Община Павел баня за 2022 г. В тази връзка вече започна подмяната на водопровода в село Търничени, която се осъществява от ВиК – Стара Загора с помощта на новозакупената за подобни цели общинска техника,..

публикувано на 25.05.22 в 10:47
Проф. Радостина Александрова

Проф. Александрова: Необходимо е повишено внимание относно разпространението на маймунската шарка

Маймунската шарка прилича много на едрата шарка, с която човечеството се справи в края на миналия век, но е с много по-ниска смъртност и се разпространява по-трудно между хората . Това заяви в интервю за Радио Стара Загора вирусологът проф...

публикувано на 25.05.22 в 10:08
Павел Баня

Богата програма за Празника на розата и минералната вода в Павел баня

Богата програма ще радва жителите и гостите на Павел баня за традиционния Празник на розата и минералната вода, който ще се проведе от 7 до 11 юни в курортния град.   На 7 юни известният композитор Стефан Диомов ще представи автобиографичната си..

публикувано на 25.05.22 в 09:19
Иванка Сотирова

Община Стара Загора в готовност за приемане на още пострадали от войната в Украйна

Ситуацията с украинските бежанци в община Стара Загора е спокойна , обобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Иванка Сотирова.  В Международния младежки център към момента са настанени..

публикувано на 25.05.22 в 09:15

Джаз форум Стара Загора посреща десетото си издание

Община Стара Загора и фондация „Джазтет“ и тази година с удоволствие канят старозагорци и гостите на града на международния джазов фестивал, който традиционно се провежда във втория уикенд на месец юни. Джаз форумът ще бъде открит на 9 юни от 19 часа на..

публикувано на 25.05.22 в 08:45
Ямбол - Център

В Ямбол започва Куклено- театралният фестивал „Михаил Лъкатник"

В Ямбол днес се открива 22-то издание на Куклено- театралния фестивал „Михаил Лъкатник". В конкурсната програма са включени постановки на седем куклени трупи, ще бъде представен  и  сборникът с наградени пиеси  „Приказна фиеста".  С..

публикувано на 25.05.22 в 06:25
Пръскане на зелените площи в София срещу кърлежи

Пръскат срещу кърлежи в Стара Загора

На 25 май на територията на Стара Загора ще бъде извършена дезакаризация срещу кърлежи. Обработката ще се извърши по предварително изготвен график, включващ всички административни бюра и Гробищен парк, информират от пресцентъра на общината...

публикувано на 25.05.22 в 06:08

Емблема-паметник на "Берое" и пейки на Петков и Чонката откриха в Стара Загора

Точно в 19:16ч. навръх 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Стара Загора официално бе представена емблемата-паметник на футболния символ на града "Берое" . Близо 200..

публикувано на 24.05.22 в 22:59