Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лекарски рок групи се събират на първи фестивал в Стара Загора

| обновено на 08.07.22 в 16:45

На 8 и 9 юли в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – „Dr. Rock“. „Фестивалът, който лекува душата“ ще събере феновете на добрата музика и атрактивните музиканти на Античен форум „Августа Траяна“, а при лоши метеорологични условия – в залата на Културен център „Стара Загора“. Първи акорди ще се чуят в 19.00 часа. Входът е свободен.

За първи път в България рок фестивал ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест Doctor Rock, подчертават организаторите.  

В първото издание на фестивала се включват рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 - Стара Загора. Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете стаозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета итехни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на Ковид пандемията. Във времето на ограничени социалните, д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа, както и доза концертен хъс за предстоящото събитие. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на „Doctor Rock Fest“ е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Събитието е подкрепено от Община Стара Загора.


Още от категорията

Целувката

Най-подходящият момент да кажеш „Обичам те“

„Обичам те“ на всеки език звучи красиво, а най-голяма сила има, когато са от любим и скъп човек. Две думи, а с такава енергия, която може да даде крила, надежда и всичко. 16-ти август е Световен ден на думите „Обичам те“, за които няма по-подходящ..

публикувано на 16.08.22 в 16:23

Представят XXII лятна експедиция „Пирин“ 2022 в Казанлък

В Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства- Казанлък днес от 17.30 ще бъде направено мултимедийното представяне на XXII лятна експедиция „Пирин“ 2022 на Туристическо дружество „Орлово гнездо“.  За четири дни участниците в експедицията..

публикувано на 16.08.22 в 11:30

Чудотворна икона на Богородица пази свиленградското село Мезек /галерия/

Чудотворна икона на Св. Богородица Спасителка пази църквата в свиленградското село Мезек. Божият храм, който носи името на св. Атанасий, скоро ще направи 100-годишен юбилей, а все повече жители и гости на Свиленград и околните населени места идват..

публикувано на 15.08.22 в 13:20
Меандърът на река Арда, Маджарово

Черният лешояд се завръща в Източните Родопи

Популацията на белоглави лешояди в Източните Родопи запазва ръста си. Около 110 - 120 двойки от застрашения в страната вид гнезди по долината на река Арда край Маджарово, съобщи Борис Стоянов от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Той е..

публикувано на 13.08.22 в 09:15

Железен меч и бронзови култови съдове откриха край новозагорското село Прохорово

  Бронзови култови съдове, каничка за вино, накити и монети са сред откритите находки в 10-те разкрити до сега гробове в Голямата могила край с. Прохорово. Могилата е с височина 25 м.  – това е височината й след хумусния слой и е най-високата сред..

публикувано на 12.08.22 в 15:32

Да пренесеш смъртоносен вирус в дамска чанта

Книгата „Псевдоним Вирус с окраска диверсия“, посветена на известния вирусолог и изследовател на ХИВ вируса у нас - проф. Радка Аргирова, ще бъде представена пред публика. Събитието ще се проведе на 11 август от 17:30 часа в Къщата на архитекта в..

публикувано на 10.08.22 в 11:54

10 август - световен ден на мързела

Говори се, че Световният ден на мързела се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога.   Чия е идеята за необичайното честване също остава загадка.  Вероятно основателят или основателите на Деня на мързела са били твърде заети..

обновено на 10.08.22 в 11:36

Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Спасителния център за диви животни в Стара Загора

На 10 август в 14:00 часа в Спасителния център за диви животни в Стара Загора е официалното откриване на представителната мобилна изложба "Карикатура" от Габровското биенале на хумора и сатирата.   Гостите и доброволците на Центъра ще имат възможност да..

публикувано на 09.08.22 в 18:08

Историята на последния свещеник на Потопената църква

  Вчера Негово високо преосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи за четвърти път Божествена света литургия в някогашната църква на с. Запалня – „Св. Йоан Рилски“, останала на дъното на яз. Жребчево. На службата присъства и синът на..

публикувано на 08.08.22 в 17:06

Единственият музей на ските и ски спорта е в Чепеларе

    Знаете ли къде се намира първият и единствен Музей на ските и ски спорта у нас? Може би отговорът за любителите на белите спортове у нас не е труден – в Чепеларе. И това е логично, няма къде другаде да бъде открит, защото от 1998 г. красивото..

публикувано на 07.08.22 в 09:05