Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Инициативи за Международния ден на младежта в Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора с прояви за 12 август – Международен ден на младежта, съобщават от пресцентъра на общината. Старозагорският център е и първият у нас, който създава образователна ескейп стая на своя територия. Тя ще носи името „ЯМЕЗ", зад което се крие любопитна история, а нея ще разгадаят най-смелите, впуснали се в предизвикателството на загадките и логическото мислене. Участието ще изисква предварително записване на отбори от 2-ма до 4-ма души, които ще имат възможност да се включат в заниманието от 10.00, 12.00, 14.00 или 16.00 часа. Този тип стаи със загадки представляват физическа игра в реално време, отбор от няколко човека разполага с определен период от време за решаване на последователни питанки, с което успява да „се измъкне".  „Загадките" могат да са логически, математически, лингвистични, да са свързани с проява на наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация в пространството, чувство за време, както и отборен дух. В нито един аспект от играта не са необходими използването на физическа сила или специални познания, напомнят от ММЦ. Записването и повече информация са достъпни на адрес: https://fb.me/e/1KhjnEno7

Освен иновативната игра, екипът на Центъра е подготвил и други занимания, с които да отбележи празника на младежта. От 12.00 до 19.00 часа, приятната и хладна трапезария на ММЦ ще бъде отворена за феновете на настолни игри - CATAN, DixIt, Сказание, AxisvsAllies 1941, Баталия, шах, табла и други.

Турнир по асоциации ще предизвика мозъка и умението да се служи с малко, но правилните думи и знаци. Началото е от 17.30 часа, а записването е от 17.00 часа. Необходимо е да имате и съотборник, напомнят от ММЦ.

От 19.30 до 20.00 часа ще се състои представяне на талантите, които носят и развиват у себе си младежите, посещаващи Центъра.

От 20.00 часа ще започне и любимото кино на открито. До 22.30 часа ще има прожекции на подбрани въздействащи видеа, филмовите продукции на клуб „Филмарите", най-провокиращите филми от „Ученически кинофест – Стара Загора" и лента-изненада.


Още от категорията

Сливенската пожарна получи дарение от Германия

Пожарната в Сливен получи дарение - специализиран автомобил от Германия. Автомобилът е бил на служба в пожарната на химически завод в град Кьолн, съобщи старши инспектор Росен Георгиев от Регионалната служба Пожарна и аварийна безопасност. Българин,..

публикувано на 05.10.22 в 17:22

Рекордно ниска избирателна активност в област Сливен

Рекордно ниска избирателна активност е регистрирана на изборите за 48 Народно събрание в Сливенска област – 28,69%. Според членът на РИК Минко Стефанов това е най-ниската активност от 32 години насам. На изборите за парламент в Сливенска област са..

публикувано на 05.10.22 в 16:48

Община Стара Загора взе участие в „Бизнесът и регионите – Променена България“

Община Стара Загора взе участие в станалото ежегодно събитие, събиращо на едно място представители на бизнеса и местната власт. Третата дискусия, посветена на устойчивото развитие на регионите в България и ролята на местните власти, се организира..

публикувано на 05.10.22 в 16:19

Стара Загора празнува своя Ден!

С церемония за полагането на венци и цветя пред паметника "Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г." и символичния първи камък за възстановяването на града бе дадено начало на празничната програма за 5 октомври.  Празничен водосвет отслужи..

публикувано на 05.10.22 в 15:16

Главна инспекция по труда ще разследва инцидента в "Арсенал"

Екип от експерти от Главна дирекция "Инспектиране на труда" е командирован да подпомогне инспекторите по труда от Дирекция "Инспекция по труда" - Стара Загора при разследването на инцидента в Завод 4 на "Арсенал" АД на 04.10.2022 г., при който загинаха..

публикувано на 05.10.22 в 14:42

Йоана Попова е избрана за кмет на Млада Загора

Йоана Попова е 27-мият  кмет на Млада Загора. Тя е 11 клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. По традиция, в навечерието на Празника на града, Младежки общински съвет, представители на старозагорските училища и жури избират..

публикувано на 05.10.22 в 14:18

ВиК-Стара Загора обмисля компенсации за засегнатите от снощната авария

ВиК – Стара Загора ще обезщети своите потребители заради възникналата снощи авария на кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Хаджи Димитър“. Дружеството ще обмисли вариант, в който да бъдат приспаднати до 20 % от разпределението на общите..

публикувано на 05.10.22 в 12:18

Прокуратурата разпореди проверки на оръжейни заводи в пет области

Апелативна прокуратура–Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на апелативния..

публикувано на 05.10.22 в 12:12

В Стара Загора ще се проведе безплатен тур посветен на парковете

Нов маршрут от инициативата „Безплатни градски турове“, организирана от Община Стара Загора и Туристически информационен център ще зарадва жителите и гостите на града в празничния 5 октомври. Турът започва от 17:00часа пред шадравана на..

публикувано на 05.10.22 в 11:44

Кметът на Димитровград опита да спре шофьори-нарушители с граждански арест

Кметът на Димитровград Иво Димов опита да извърши граждански арест на шофьор на камион-нарушител. Причината е продължаващото пренебрегване на ограниченията за преминаване на тежки превозни средства през мост в Димитровград, който е рахабилитиран..

публикувано на 05.10.22 в 11:32