Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят АМ "Марица" в района на Любимец заради пожар

АМ „Марица“ в района на Любимец  ще бъде затворена заради опасност от огъня, който продължава да бушува в Хасковско.  Два са активните пожари между Харманли и Любимец, които все още не са овладени, съобщи сътрудникът ни Христо Христов.  Остава бедственото положение, обявено в Харманли, Любимец и Свиленград вчера.

Със 7 големи горски пожари се бореха в Хасковско през вчерашния ден. Четири къщи в село Вълчи поле са изпепелени.

Сухи треви и гора са изгорели в хасковско. Няма пряка опасност за населените места. Заради силният вятър обаче пожарите се разрастват. По-късно днес може да бъде затворена магистрала Марица в района на Любимец. 

Повече за усилията на службите и институциите за овладяване на пожарите в Хасковско чуйте от сътрудника ни Христо Христов в сутрешното предаване на Радио Стара Загора "Репортер":  

  
По публикацията работи: Николета Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: община Димитровград

В Димитровград започват поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев"

В Димитровград днес започват поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев". Спектакълът „Ние, Радичкови” в ОДТ „Апостол Карамитев“ ще сложи началото на поетичните дни. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще..

публикувано на 25.04.24 в 14:47

Д-р. Слави Славов: Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения за разпространението на коклюш

Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения относно създалата се ситуация около разпространението на коклюш. Кабинетите работят и лекарите поставяме ваксини по график. Това коментира за Радио Стара Загора д-р. Слави Славов председател на..

публикувано на 25.04.24 в 14:35

Отпускат по 250 млн. лева годишно на "Мини Марица-изток" за рекултивация

Парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства на „Мини Марица-изток“ ЕАД в размер на 250 млн. лева годишно за срок от четири години с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация. Решението беше прието със 168..

публикувано на 25.04.24 в 14:12

9 ОУ "Веселин Ханчев" спечели състезанието по „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Надпреварата в ежегодното състезание по  „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ започна рано сутринта. В нея се включиха девет училища от града. Първият етап беше решаване на тест, с който участниците да покажат теоретичната си подготовка при..

публикувано на 25.04.24 в 13:41

Дискутират предизвикателствата пред животновъдната наука в Стара Загора

Международната научна конференция е посветена на 125 години животновъдна наука в България и 82 години Земеделски институт – Стара Загора. Темата за предизвикателствата пред животновъдната наука в условията на глобални климатични промени обсъждат на..

публикувано на 25.04.24 в 13:35

Примабалерината Анелия Димитрова и Ивайло Янев танцуват на 26 април в Сиена, Италия

Непосредствено преди Международния ден на танца, на 26 и 27 април 2024 г., танцовият фестивал Excelsior в памет на Бруно Весково се завръща в Teatro dei Rinnovati в Сиена със своето 12-то издание, организирано от Siena Ballet, под артистичното..

публикувано на 25.04.24 в 12:53

Не се стигна до вот за оставката на председателя на общинския съвет в Стара Загора

Предложената от съветниците на „Възраждане“ декларация за запазване престижа на институцията с призив за оставката на председателя на местния парламент Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ стана повод за три часови дебати още..

публикувано на 25.04.24 в 12:02
медали

За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Старозагорски математически таланти ще бъдат наградени в навечерието на 24 май. Инициатори за трети път са фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни..

публикувано на 25.04.24 в 11:46
Снимка: община Хасково

Млади поети, участници в конкурса „Южна пролет“, засадиха кедър в парк Кенана

Младите творци, участници в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, засадиха кедър в парк Кенана.  Алея „Южна пролет“ беше възстановена по повод 50-тата годишнина на Литературни дни „Южна пролет“. Тогава там бяха засадени 50 кедъра...

публикувано на 25.04.24 в 11:29
Росен Желязков

Депутатите освободиха Росен Желязков като председател на Народното събрание

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с..

публикувано на 25.04.24 в 11:26