Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпадна бедственото положение в Хасковско

Снимка: архив

Бедственото положение в общините Свиленград, Любимец, Харманли и Хасково изтече, съобщиха от областната администрация в Хасково. Към момента пожарникарите работят край тополовградското село Светлина, а булдозери правят просеки. Възникналият пожар между селата Румелия и Тополово вече е загасен. Късно следобед е горяло и край с. Левка, община Свиленград. Там също огънят е загасен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Сливен ограничиха до 20 км/ч скоростта за тротинетки и ги забраниха в пешеходните зони

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите...

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Фелдшерите и лекарските асистенти се пребориха за самостоятелна съсловна организация

Съсловната организация на фелдшерите и техните приемници – лекарските асистенти, вече официално ще представлява съсловието на тези медицински професионалисти. Това стана  възможно, след като парламентът вчера одобри и на второ четене промените в..

публикувано на 25.04.24 в 15:05
Снимка: община Димитровград

В Димитровград започват поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев"

В Димитровград днес започват поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев". Спектакълът „Ние, Радичкови” в ОДТ „Апостол Карамитев“ ще сложи началото на поетичните дни. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще..

публикувано на 25.04.24 в 14:47

Д-р. Слави Славов: Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения за разпространението на коклюш

Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения относно създалата се ситуация около разпространението на коклюш. Кабинетите работят и лекарите поставяме ваксини по график. Това коментира за Радио Стара Загора д-р. Слави Славов председател на..

публикувано на 25.04.24 в 14:35

Отпускат по 250 млн. лева годишно на "Мини Марица-изток" за рекултивация

Парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства на „Мини Марица-изток“ ЕАД в размер на 250 млн. лева годишно за срок от четири години с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация. Решението беше прието със 168..

публикувано на 25.04.24 в 14:12

9 ОУ "Веселин Ханчев" спечели състезанието по „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Надпреварата в ежегодното състезание по  „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ започна рано сутринта. В нея се включиха девет училища от града. Първият етап беше решаване на тест, с който участниците да покажат теоретичната си подготовка при..

публикувано на 25.04.24 в 13:41

Дискутират предизвикателствата пред животновъдната наука в Стара Загора

Международната научна конференция е посветена на 125 години животновъдна наука в България и 82 години Земеделски институт – Стара Загора. Темата за предизвикателствата пред животновъдната наука в условията на глобални климатични промени обсъждат на..

публикувано на 25.04.24 в 13:35

Примабалерината Анелия Димитрова и Ивайло Янев танцуват на 26 април в Сиена, Италия

Непосредствено преди Международния ден на танца, на 26 и 27 април 2024 г., танцовият фестивал Excelsior в памет на Бруно Весково се завръща в Teatro dei Rinnovati в Сиена със своето 12-то издание, организирано от Siena Ballet, под артистичното..

публикувано на 25.04.24 в 12:53

Не се стигна до вот за оставката на председателя на общинския съвет в Стара Загора

Предложената от съветниците на „Възраждане“ декларация за запазване престижа на институцията с призив за оставката на председателя на местния парламент Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ стана повод за три часови дебати още..

публикувано на 25.04.24 в 12:02
медали

За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Старозагорски математически таланти ще бъдат наградени в навечерието на 24 май. Инициатори за трети път са фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни..

публикувано на 25.04.24 в 11:46