Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Втората вечер от „Beerфестът" в Стара Загора събра 11 хип-хоп звезди на сцената

С общо 11 български артисти продължи втората вечер от "Beerфестът 2022" в Стара Загора. WOSH MC и СЕКТА, F.O. & PEEVA, Billy Hlapeto & D3MO бяха сред имената, които предизвикаха еуфория за феновете и ги оставиха без дъх. Присъстващите се докоснаха до всички сюжети на хип-хоп културата с бийтовете на DJ Stevie G и DJ Stanchika и енергичните момчета от брейк денс формацията No Name Crew.

Богатото музикално шоу продължава и през третата вечер на Beerфестът, точно в 19:00 часа, когато на сцената ще се качи старозагорската група Overground Brass Band, за да зарадва публиката със завладяващите си изпълнения. Малко след тях, своя четвърт век на сцена ще отбележат Мери Бойс Бенд, които ще поздравят всички със селекция от най-големите си хитове през годините. На сцената ще изгрее и младата певица, носителка на наградата БГ Дебют – Риа, а към тях ще се присъедини и незабравимия глас на Тони Димитрова, с която заедно ще изпеят за пръв път на живо съвместната си песен „Остани". Вечерта ще завърши именно с нейните най-хитови песни, превърнали се в класика за българската музика.

Голям интерес от страна на присъстващите предизвикват и активностите извън музикалната програма, с които марките на пивоварна „Загорка" добавят допълнителна доза радост за гостите в рамките на всички дни от фестивала. Желаещите да предизвикат себе си или да премерят сили със своите близки, могат да си спечелят награда в мемори игра, както и да научат повече за инициативата #Зеленодействие. А пък тези, които обичат да увековечават щастливите моменти, споделени с любими хора, в снимка, позират пред специалния фото корнер, изцяло вдъхновен от италианците.

Както всяка година по време на Beerфестът, всички, които искат да запазят поляната до пивоварната чиста, могат да се включат в еко инициативата „Бира за смет". Всеки, който предаде пълно чувалче с пластмасови и кен опаковки от бира на специално обособените за целта пунктове, ще получи допълнително и безплатно студено пиво.

„Beerфестът" се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, с подкрепата на партньори и приятели.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът" можете да откриете на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest

Още от категорията

Приключи "Разказвачът на приказки" в Стара Загора

Национална инициатива за насърчаване на деткото четене "Разказвачът на приказки"  от 8 години организира живи читателски срещи между съвременни български детски автори и деца из цяла България на територията на училища, детски градини, библиотеки,..

публикувано на 02.12.22 в 16:33

Стара Загора ще има първата наземна станция за интернет от сателити

Кметът Живко Тодоров  връчи Сертификат клас В на Николай Андреев - член на УС, главен изпълнителен директор на „Виваком България“ ЕАД. През октомври, Общинският съвет даде своето съгласие компанията да бъде насърчена във връзка с изпълнение на..

публикувано на 29.11.22 в 16:05

Димитровградското село Каснаково ще привлича повече туристи с нова римска вила и винарна

Село Каснаково в община Димитровград е известно със Светилището на нимфите и Афродита. То се намира на 12 км от двата големи града – Димитровград и Хасково, близо е и до магистрала Марица. И може би заради това в последните  година –две е предпочитано..

публикувано на 29.11.22 в 12:11

Най-високият пилон с българското знаме ще издигат на Рожен

От Фондация „Наследство в бъдещето“  обявиха „кауза, която ще направи  всички родолюбиви българи в страната и по света част от нещо общо, голямо, значимо и велико.“ Каузата, която ще върне самочувствието ни като нация, вярата в силата ни и ще..

публикувано на 03.12.22 в 09:10

Защо хората се страхуват от машините и изкуствения интелект?

Писателите - фантасти по - често описват възникването на изкуствен интелект като стъпка към Апокалипсис, отколкото като успех. Днес мнозина мислят за машините като за интелигентни, но зли открития, въпреки че повечето експерти по роботика твърдят, че няма..

публикувано на 28.11.22 в 16:18

Национална инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки" за пръв път в Стара Загора

Национална инициатива за насърчаване на деткото четене "Разказвачът на приказки" от 8 години организира живи читателски срещи между съвременни български детски автори и деца из цяла България на територията на училища, детски градини, библиотеки, читалища...

публикувано на 26.11.22 в 10:00

Отличиха емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“

Иван Чолаков връчи  Почетния знак на областния управител на музикалния педагог и художествения ръководител на Вокална студия „Розов свят“ към НЧ „Св. Климент Охридски-1858“ Веселин Божков. На събитието присъстваха двамата зам. областни управители Стоян..

публикувано на 25.11.22 в 13:13

Премиера на документалния филм "Убийствено" в Стара Загора

“УБИЙСТВЕНО” е пълнометражен документален филм, проследяващ разследванията на режисьорката Ребека Капели, докато тя пътува по света, за да покаже тъмната страна на модната индустрия. Простиращо се през 5 континента, откривателското пътешествие на..

публикувано на 24.11.22 в 14:58

Икони от необичаен материал изработва майстор в село Каснаково

 Тенчо Христозов от димитровградското село Каснаково е известен сред своите съселяни с необичайните икони и картини от… жички от кабели. Да, няма шега – използва частици по 1 мм от разноцветните жички в различни кабели. По необичайния начин на..

публикувано на 23.11.22 в 17:56

"Усмихни се!" ще зарадва деца в болнични легла

Първата гражданска кампания "Усмихни се и оцветявай с Мечо!" зарадва тази година близо 800 деца в болнични легла в над 20 града в България! За най-детския празник 1-ви юни, дечицата в педиатричните отделения получиха комплект книжка за оцветяване..

публикувано на 22.11.22 в 12:44