Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Избирателите са уморени и искат да чуят реални решения на проблемите

Диана Сивинова
Снимка: Ани Петрова

Избирателите са уморени от избори и посланията на политическите субекти все по-трудно достигат до тях, коментира за Радио Стара Загора политологът Диана Сивинова.

„Тази предизборна кампания избирателите са леко демотивирани тъй като имахме няколко поредни избора през миналата година. Избирателите се измориха, посланията все по- трудно достигат до хората, като че ли политическите субекти не успяват да формулират нещо ново. Избирателите, в резултата на умората, искат да чуят реални решения на проблемите, а всички политически партии говорят какво трябва да се направи в страдателен залог а честно казано хората се наслушаха на това нещо и искат политиците да поемат ангажименти.“, допълни Сивинова.

По думите й сегашната конфигурация, която сочат социологическите данни, че ще влезе в Парламента, не дава повод за очакване за съставяне на правителство. Дори да бъде съставено, няма да е стабилно, каза Сивинова и прогнозира нови избори през пролетта.

В анкета за Радио Стара Загора гражданите признават, че не следят предизборната кампания.


По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

В област Стара Загора са осигурени места за гласуване за трудноподвижни и хора с увредено зрение

Всички 11 общини на територията на област Стара Загора са осигурили места за гласуване на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването. Те са предназначени за хора без ТЕЛК-решение, които не са заявили подвижна избирателна секция...

публикувано на 23.09.22 в 08:10

Старозагорци разделят политиците на два вида

В навечерието на Деня на независимостта търсим приликите между политиците на младата българска държава и настоящите им следовници. "Политиците на младата българска държава са били начинаещи и неподготвени, макар между тях да е имало образовани. Имало е и..

публикувано на 21.09.22 в 12:51

В два дни ще се обучават членовете на СИК и ПСИК в Стара Загора

Обученията на членовете на секционните избирателни комисии и на подвижните секционна избирателна комисия за парламентарните избори на 2 октомври, които ще работят на територията на община Стара Загора, ще се проведат в два дни.  На 24 и на 25..

публикувано на 21.09.22 в 10:39

платена публикация
Тежък дефицит на управленски кадри в образованието

Недостигът на управленски кадри е сред основните проблеми в системата на българското образование, заяви областният координатор на „Възраждане“ и трети в листата на политическата сила Даниел Проданов. Той посочи, че или липсват кандидати, или са..

публикувано на 21.09.22 в 08:10

В Ямболска област стартира разяснителната кампания за вота на 2 октомври

233 са секционните комисии на територията на област Ямбол. В изборния ден на 2 октомври ще отворят 101 секции в община Ямбол,49 в община Тунджа, по 29 в Стралджа и Елхово и 20 в община Стралджа. 5 са подвижните секционни комисии в Ямболска област,..

публикувано на 20.09.22 в 11:47
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Партиите бягат от отговор на въпроса с кого ще управляват

Политологът Любомир Стефанов разкритикува партиите за начина, по който структурират своята предизборна кампания. Политическият анализатор коментира в ефира на Радио Стара Загора, че формациите показват невъзможност да погледнат през очите на хората...

публикувано на 20.09.22 в 09:33

Доставят печатите за СИК в Хасково

В Областна администрация-Хасково ще бъде извършена доставка на печатите за СИК/ПСИК за предстоящие избори за народни представители на 2 октомври 2022 г. Печатите ще бъдат приети в Областна администрация утре от 11:30 ч.  Постоянните изборни секции там са..

публикувано на 19.09.22 в 13:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с мобилна урна

Утре, 17 септември, събота, е последният ден за депозиране на заявление за гласуване по настоящ адрес на парламентарните избори на 2 октомври. Предварителните избирателни списъци са изготвени по постоянен адрес на лицата. Гражданите, които имат..

публикувано на 16.09.22 в 17:59

Демонстрационно гласуване с машина се провежда в община Свиленград

В 30 от общо 43 секциите в община Свиленград ще се гласува машинно. По предварителни данни 18 735 са избирателите, които имат право на глас в пограничната община на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Във всяка от секциите с..

публикувано на 16.09.22 в 15:03

Членовете на СИК и ПСИК в Ямбол ще бъдат обучени в два дни

Обученията на членовете на секционните избирателни комисии и на подвижната секционна избирателна комисия за парламентарните избори на 2 октомври, които ще работят на територията на община Ямбол, ще се проведат в два дни. На 27 септември 2022..

публикувано на 16.09.22 в 14:15