Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезател от клуб „Железник“ извоюва бронз

В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ в почивните дни бе проведен осмия турнир по фехтовка за деца до 11, до 13 и до 15 години за купа „Стара Загора“. Надпреварата бе организирана от клуб „Железник“. Двубоите преминаха пред погледите на Ивайло Воденов, главен съдия и национален треньор, както и на много от националните състезатели, които бяха съдии на турнира. „Всичко бе на доста добро ниво, в България няма турнир от такава класа“, обобщи за радио „Стара Загора“ Веселин Добрев, треньор на клуб „Железник“ и организатор на състезанието. В зала „Иван Вазов“ саби кръстосаха 171 състезатели от 15 български клуба. От клуб „Железник“ Дарин Андреев успя да грабне бронзовия медал до 11 години. „Уникално дете е, левичар, надявам се ад има още много успехи“, не скри задоволството си Веселин Добрев. До 13 години дебютира Павел Петров. Той показа потенциал, мина групите и достигна до елиминациите. В същата възраст участва и Виктор Александров, той влезе сред първите 16. Дарин също се включи в тази възрастова група и игра наравно с по-големите. Николета Добрева, която преди година спечели Купа „Стара Загора“, този път се изправи срещу крайната победителка в турнира. Николета остана шеста. Пред нея предстои участие в състезание за възраст до 17 години след две седмици. А и вероятно заедно с други състезатели от клуб „Железник“ в надпреварата „Сабята на Етрополски“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06

Старозагорските бадминтонисти с доминация на Държавното първенство

"Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по бадминтон до 17 години за момчета и момичета от петък до неделя. Силно се представиха бадминтонистите от Града на липите. При момчетата Теодор Митев стана първи, а Боян Боев е трети . При девойките..

публикувано на 15.04.24 в 10:53

Живко Желев: Предстои ни важна битка в сряда срещу "Спартак" Пловдив

"Победихме трудно тима на "Асеновец" с 1:0. Още в началото на срещата пропуснахме добри възможности, също и дузпа, но реализирахме в края на първата част. Второто полувреме имаше моменти на леко напрежение, но е важна победата и трите точки. Сега..

публикувано на 15.04.24 в 09:31

Георги Кирилов: Получи се хубав и много резултатен двубой

"Получи се интересен и оспорван двубой на стадион "Трейс Арена". Влязохме твърде слабо в срещата и до 20-та минута губехме с 0:3. Постепенно влязохме в ритъм и до почивката върнахме два гола във вратата на "Верея" за 2:3. Втората част продължи да..

публикувано на 15.04.24 в 08:18

"Берое" и "Локо" Пловдив поделиха точките в интересен мач

"Берое" не успя да победи като домакин пловдивския "Локомотив" в среща от предпоследния кръг от редовния сезон във футболното първенство. Двата отбора изиграха интересен мач в неделната вечер под "Аязмото" и завършиха при резултат 2:2. През първото..

публикувано на 14.04.24 в 21:47

Атанас Апостолов: Получи се добър мач за нас с много попадения

"Направихме силен мач и победихме "Левски" Карлово с 5:1. Определено този мач има по-различен заряд, защото е нещо като регионално дерби. Имаше известно напрежение в нашия тим, но се справихме. Гостите получиха два червени картона, ние един. Мачът..

публикувано на 14.04.24 в 14:46

Мирослав Миндев: Смятам, че надиграхме напълно като гости "Карнобат"

"Постигнахме убедителна победа като гости в Карнобат с 5:1. Напълно превъзхождахме тима на домакините и имахме още доста възможности, които пропуснахме. Доволен съм от моите играчи. Надявам се да запазим това високо ниво и в следващия ни мач в..

публикувано на 14.04.24 в 13:04

Георги Каменов: Бяхме надиграни от втория тим на "Ботев" Пловдив

"Загубихме гостуването на втория тим на "Ботев" Пловдив с 0:4. Още първото полувреме домакините ни водеха с три гола и на практика мача за нас беше приключил. Като цяло ни надиграха във всяко отношение и не успяхме изобщо да се противопоставим на..

публикувано на 14.04.24 в 12:45

Даниел Петров: Изиграхме най-силния си мач през пролетта

"Благодаря на моите футболисти за добрата игра и хубав победа. В Чирпан традиционно се играе трудно и ние през последните години имахме недобри резултати там. Сега стигнахме до отлична победа с 3:1, като това определено това бе най-силния ни мач..

публикувано на 14.04.24 в 11:57