Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Стара Загора иска да се преразгледат цените на ВиК

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Искане да се преразгледа бизнес-плана и програмата на ВиК –Стара Загора  и съответно да се намали цената е внесла община Стара Загора, съобщи за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. По думите му писмото вече е изпратено до областния управител и очаква в следващите седмици да бъде свикано общо събрание на Асоциацията на ВиК за област Стара Загора.

"Трябва да дойде управителя на ВиК, да се обясни подробно какво налага вдигането на цената, защото до момента прозрачност по тези решения не е имало. Какви разчети, какви параметри налагат увеличението, какви инвестиции ще бъдат направени", каза кметът на община Стара Загора. Той добави, че очаква управителят на ВиК да даде обяснения и на предстоящата сесия на Общинския съвет.

А по повод взаимните обвинения между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" за това кой е виновен за вдигането на цената Живко Тодоров коментира така:

"Материалът с бизнес-плана на ВиК пристигна в средата на март. Общинският съвет в Стара Загора при обсъждане как да упълномощи представителя ни в Асоциацията поска резервна дата за провеждане на това заседание на асоциацията. Отлагането е поискано, защото нямаха време общинските съветници да се запознаят с този материал, а тези, които се бяха запознали са имали по-скоро негативно становище. Тогава председателя на Асоциацията трябваше да вземе решение за отлагане на заседанието, за да може да се упълномощи представителя на общината да гласува- против. Тогава обаче областния управител, който между другото е назначен от "Продължаваме промяната" не е взел предвид това становище на общината и е провел това заседание на 7 април, при което планът е приет. 35% има областния управител в Асоциацията и общината, заедно с неговото становище можеше да обърнат това гласуване".

По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:

Още от категорията

Стотици проверени лица при мащабна полицейска операция в Старозагорска област

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове. Извършват се..

публикувано на 24.03.23 в 18:26

Младежи събират дарения за нуждаещи се в Стара Загора

Започна петата кампания на Младежки общински съвет Стара Загора неречена „Дари, за да зарадваш“.  Идеята на Великденската инициатива е да се помогне на хората в нужда. Като се събират дарения за топъл обяд и хранителни пакети. "Призоваваме в..

публикувано на 24.03.23 в 17:02

Постоянен арест за задържаните при масовия бой в Казанлък

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 42-годишната А. Е., непълнолетния й син К. К., на 16 години, 41-годишния С. Е., 22-годишния М. Ш. и 21-годишния С. Т. Петимата за задържани заради съучастие..

публикувано на 24.03.23 в 16:48

Дни на планинарското кино представя 9 документални ленти

За 20-ти път от 28-ми до 30-ти март  в Стара Загора ще гледаме избрани заглавия от Международния кинофестивал за планинарско, екстремно и приключенско кино. Общо 9 документални ленти ще бъдат представени в трите кино вечери - професионални ленти, заснети..

публикувано на 24.03.23 в 15:46

Кампания "Осинови си любов" организират в Стара Загора

Съвместна кампания „Осинови си любов“ на  Приюта за безстопанствени животни и Кучилище организира Община Стара Загора.  Кулминацията й ще се състои през месец май, каза зам.-кметът Радостин Танев и поясни, че се предвиждат дни на отворените врати...

публикувано на 24.03.23 в 15:37
Владимир Иванов

Представиха електронната платформа за наблюдение на цените на основните храни

Служебното правителство ще разработи Закон за надценките на храни и Закон за търговията с храни  и ще приеме Наредбата за проследимост на качеството и цените на храните, която ще е регистър за цени и документи по веригата. Това обявиха министрите..

публикувано на 24.03.23 в 15:35
Снимката е илюстративна

РИОСВ-Стара Загора :„Да сложим точка на замърсяването"

Екипът на РИОСВ- Стара Загора организира почистване на замърсени терени под мотото „Да сложим точка на замърсяването". На 25 март, събота, от иснпекцията канят старозагорсци,  които желаят да се присъединят към инициативата за почистване на замърсени..

публикувано на 24.03.23 в 15:11
Ирена Златева и Тихомир Петков от

Стара Загора вече има Кенчояд

С първия си Kенчояд се сдоби Стара Загора. Инициативата за поставянето му е на "Клуб за бъдеще"- Стара Загора.   Мястото за събиране на капачки вече е разпознаваемо от старозагорци, има интерес и това може само да ни радва, разказва Ирена Златева от..

публикувано на 24.03.23 в 14:00

Над 1000 кукери се събират на фестивала "Старци в Турия"

Кукерски и маскарадни групи от цялата страна се събират в събота за фестивала „Старци в Турия“. Събитието е и кулминацията на тазгодишните Чудомирови празници на община Павел баня.  Маскарадните игри започват в 10 часа на площада пред родната..

публикувано на 24.03.23 в 13:58
Municipality of Sliven

14 сдружения на собствениците вече получиха парите си за обследванията от Община Сливен

Първите 14 сдружения на собствениците в Сливен вече получиха средствата си от предвидените 50 процента общинско подпомагане за извършване на енергийно и техническо обследване. Продължава приемането в Община Сливен на приемно-предавателните протоколи на..

публикувано на 24.03.23 в 12:49