Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Христо Христов се кандидатира за осми кметски мандат на община Болярово

В малката гранична община Болярово подготовката за местните избори протича нормално.

В местния вот на 29 октомври в Болярово ще се гласува за кмет на общинския център и на 7 от 19-те населените места в общината. На миналите избори кмет избираха само в две от селата, припомни кметът на община Болярово Христо Христов. По думите му техническата подготовка за изборите в Болярово протича без проблеми и по график.

Христо Христов потвърди, че отново ще се кандидатира за кмет на Болярово, издигнат от БСП. Ако бъде избран, това ще е 8-ият му пореден мандат. С осем мандата досега може да се похвали само един кмет на община в страната – кметът на община Попово, припомни Христов. 

Още по темата може да чуете в звуковия файл: 


 


Още от категорията

Радио Стара Загора, Фоайе

Кандидати за местната власт в диспут по Радио Стара Загора

Кандидати за общински съветници и кмет на община Стара Загора от седем политически сили ще участват в безплатния диспут на Радио Стара Загора, който ще се проведе на 3 октомври от 10 часа. Диспутът е на тема „Управление на общината:..

публикувано на 02.10.23 в 12:20

МВР отвори телефон и поща за изборни нарушения

МВР и Областната дирекция на министерство в Стара Загора отвориха специални телефонни линии и имейли за сигнали за изборни нарушения, съобщиха от пресцентъра  в Стара Загора.  Линиите са денонощни и ще функционират до 6 ноември. Телефонът за Стара Загора..

публикувано на 29.09.23 в 12:57

Започна предизборната кампания за местните избори в страната

От 00:00ч. снощи официално стартира предизборната кампания, предшестваща местните избори на 29 октомври. Точно след месец българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които..

публикувано на 29.09.23 в 05:48

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите (ВМРО)" подкрепя Живко Тодоров за кмет на Стара Загора

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите (ВМРО)"  представи листата си с кандидати за общински съветници в Стара Загора. Формацията регистрира пълна листа от 51 кандидати, начело на която застава общинският съветник два поредни мандата..

публикувано на 28.09.23 в 19:08

Радио Стара Загора организира безплатен диспут

Радио Стара Загора кани кандидатите за кметове и общински съветници на безплатен публичен диспут на тема „Управление на общината: приоритети, предизвикателства“ с водещ Десислава Крачолова. Съгласно споразумение между Българското национално..

публикувано на 28.09.23 в 07:51

Атанас Михнев: Димитър Чорбаджиев е носителят на промяната в Стара Загора

Кандидатът на ПП-ДБ Димитър Чорбаджиев е носителят на промяната в Стара Загора. Няма изненади в кандидатурите за кметове на Стара Загора и дискутираните теми за развитие на града са очаквани. Това заяви в коментар за Радио Стара Загора бившият..

публикувано на 27.09.23 в 19:06

Мария Динева: Ще водя кампания от човек на човек, от врата на врата

Две жени влизат в надпреварата за кмет на местните избори в Стара Загора. Една от тях е председателят на Общинския съвет Мария Динева. За първи път „Народен съюз“ издига свой кандидат за кмет в нейно лице. Започва кампанията със заявка за победа или..

публикувано на 27.09.23 в 13:50

Искра Михайлова: Вярвам, че ще стигна до балотаж

Сред шестимата кандидати за кмет на Стара Загора са две жени. Една от тях е народният представител от „Възраждане“ Искра Михайлова. Тя влиза в надпреварата със заявка за победа. „Със сигурност ще се стигне до балотаж и вярвам, че на него аз ще..

публикувано на 27.09.23 в 13:32

Димитър Чорбаджиев: На Стара Загора й трябват инвестиции, контрол и качество

Стара Загора може да стане модерен европейски град с привличане на нови високотехнологични инвестиции, подобряване на контрола и сигурността и електронните услуги. Това коментира за Радио Стара Загора Димитър Чорбаджиев, кандидат за кмет на..

публикувано на 27.09.23 в 09:45

Петима са кандидатите за кмет на Община Хасково

Окончателно петима са кандидатите за кмет на Община Хасково за местните избори на 29 октомври. За сравнение на изборите през 2019 г. кандидатите за кмет на Хасково бяха 10. Кандидатите за общински съветници са 320, разпределени в 14 листи. В..

публикувано на 27.09.23 в 07:00