Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Предстои изработване на технически проект за разширяване на пътя между Стара Загора и магистрала „Тракия“

Снимка: АПИ

До края на първото тримесечие на 2024 година Агенция „Пътна инфраструктура“ ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект за разширяване на пътя между летище „Стара Загора“ и Автомагистрала „Тракия“. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на въпрос на народните представители Радослав Рибарски и Радослав Василев.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 350 000 лева без ДДС, посочва в отговора си министър Цеков. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на АПИ за следващата година.

„През 2006 г. е разработен технически проект за модернизация на близо 5-километровата отсечка от път I-5. През 2011 година той е актуализиран. Към момента е необходимо да се разработи нова проектна документация, която да съответства на съвременните строителни норми и да отговаря на нарасналата интензивност на движението. Предвид изискванията, свързани с пътната безопасност, е нужно да се разработят нови технически решения за пътните кръстовища“, пише още Андрей Цеков в отговора си на питането на двамата старозагорски депутати от „Продължаваме Промяната“.

За да бъде завършен проекта обаче трябва са се изчака и произнасянето на РИОСВ, става ясно още от отговора на министър Цеков. „За обекта са налични Решение от 2006 г. (№32-ПР/2006 г.) за преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС и Решение от 2010 г. (№52-ОС/2010 г) за преценка на вероятната степен на отрицателно въздействие, които са изгубил валидността си. Поради това ще бъде проведена относимата екологична процедура“.

След това ще бъде възможно да бъдат проведени процедури по избор на изпълнител на строително ремонтните дейности и на строителния надзор. Очаква се това да стане през 2025 година, пише още регионалният министър.

По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Награда

Връчват наградите "Добрият Самарянин" в Стара Загора

На церемония тази вечер ще бъдат връчени 13-тите г одишни награди "Добрият Самарянин". Отличието представя избора на нашата общност за добротворство, което обединява и мобилизира, което ни предизвиква да реагираме като добротворци в..

публикувано на 11.12.23 в 09:06
Казанлък - площад

Общинският съвет на Казанлък се събира отново на извънредна сесия

Общинският съвет на Казанлък се събира отново на извънредна сесия днес. По време на заседанието ще бъде разгледана една единствена точка от дневния ред - приемането на принципи за изграждане на постоянните комисии на Общински съвет Казанлък и..

публикувано на 11.12.23 в 09:02
Снимката и илюстративна -

Синдикатите в "Мини Марица-изток" отново на протест

Синдикатите в "Мини Марица-изток" отново излизат на протест. Преди това обаче ще се срещнат с ръководството на предприятието. Целта е да се изяснят обемите от работа за идните месеци, както и запазване доходите на работещите. През октомври след..

публикувано на 11.12.23 в 07:32

Без ограничения е движението в Старозагорско

Движението в област Стара Загора се осъществява без ограничения. На проходите "Шипка" и "Република" е облачно, но видимостта е добра. Пътните настилки са заледени и обработени.  На автомагистралите "Марица" и "Тракия" видимостта също е добра. Пътните..

публикувано на 11.12.23 в 06:25

Откриват дарителска кампания за ремонт на църквата "Св. Николай Чудотворец" в Ямбол

Най- големият православен храм в Ямбол- църквата  „Св. Николай Чудотворец", се нуждае от ремонт. Предстои да бъде обявена и дарителска кампания, информира кореспондентът ни Даниела Костова  Все още няма яснота какви средства ще са необходими за..

публикувано на 10.12.23 в 13:44
Казанлък, ВиК ремонт

С официална церемония на 12 декември приключва ВиК проектът в Казанлък

Изпълнението на водния проект, реализиран от ВиК-Стара Загора на територията на община Казанлък, официално ще приключи на 12 декември. За този ден от дружеството са предвидили церемония в Града на розите, която ще ознаменува финализирането на дейностите. Тя..

публикувано на 10.12.23 в 12:43

Сливенският куклен театър кани зрителите на втората си коледна премиера

Актьорите от Държавния  куклен театър в Сливен ще поднесат на своите почитатели втората коледна премиера с постановката „Куклата на Мери“ по Ан да Силва от 11 ч. „Приказката ще отнесе зрителите далеч, на Северния полюс, където Дядо Коледа е..

обновено на 10.12.23 в 10:17

Благотворителна коледна игра за ученици "Роден за приключения" днес в Стара Загора

„Коледен лабиринт“ – така са озаглавили играта, на която канят от старозагорския клуб „Роден за приключения“ на 10 декември. Тя е подходяща за ученици от първи до осми клас, а сборният пункт е между 11 и 12 часа пред читалище „Климент Охридски“, обясни..

публикувано на 10.12.23 в 10:15

Нинова: Кметовете на БСП ще са спирачка срещу намерението на управляващите за увеличения на данъци и такси

Кметовете на БСП ще бъдат спирачка за намерението на управляващите да вдигат местните данъци и такси. Това коментира в Стара Загора Корнелия Нинова по време на среща с новоизбраните кметове и общински съветници на БСП от Югоизточна България. В..

публикувано на 09.12.23 в 13:33

42-годишен е загинал при катастрофа на Околовръстния път в Стара Загора

Шофьор на 42 години е загинал след катастрофа на Околовръстния път в Стара Загора над Калояновско шосе. Сигнал за инцидента е подаден в 07.05 часа. По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж...

публикувано на 09.12.23 в 11:30