Тежка катастрофа край с. Гъбарево заради коне на пътното платно

Снимка: БНТ

Нова тежка катастрофа стана снощи на пътя София-Бургас в област Стара Загора. 28-годишна жена, бременна в шестия месец, пострада при пътен инцидент край село Гъбарево, община Павел Баня.

Инцидентът е станал снощи около 21 часа. Два безстопанствени коня излизат внезапно на пътното платно, по което се движи с автомобила си бременната жена. От удара колата се е преобърнала и излетяла на 20 метра от пътя. Жената е откарана в Казанлъшката болница, но е без опасност за живота. Оставена е за 24 часово наблюдение в здравното заведение. Полицията започна разследване по случая.

Все още не е ясно какво са правили животните на пътя и чия собственост са те. Припомняме, че само преди десетина дни двама младежи от Казанлък загинаха заради излязла внезапно каруца на пътя Казанлък-Стара Загора. Друг младеж от Николаево загина на място край Мъглиж, когато кон връхлетя върху семейния автомобил, шофиран от баща му.

Заради инцидентите в последните седмици в Казанлък се проведоха два протеста, направени бяха и подписки с искане за промяна в Закона за движение по пътищата и пълна забрана на движението на каруци в региона.