Баскетболният "Берое" започна подготовка за новия сезон

Баскетболният "Берое" стартира подготовката си за новия сезон. Под ръководството на треньорския щаб, начело с Любомир Минчев, днес тренираха осем баскетболисти. Това са Евгени Василев, Ивайло Тонев и Станислав Ваклинов от миналогодишния отбор, Деян Карамфилов, Иван Лилов и американците Реджър Дауъл, Трей Моузес и Тревонд Барнс. Александър Янев отсъства от тренировката, за да бъде до половинката си Никол, която го дари вчера с дъщеричка, а младите таланти Мишо Комбаков и Младен Георгиев са получили малко по-дълга почивка, заради участието си с националите до 16 години на Европейското първенство. Заниманието бе наблюдавано от част от най-верните привърженици на "Берое".

"Има още двама американци. Единият е с отменен полет и се очаква да пристигне утре, а другия го чакаме в неделя", сподели наставникът на беройци Любо Минчев. Той разкри, че подготовката на отбора ще протече в Стара Загора, а първата контрола е насрочена за Деня на Съединението на България 6 септември. Съперник в нея ще бъде тимът на "Академик" София.

Относно целите на Берое през новата кампания, треньорът на старозагорци заяви: "Миналата година не успяхме да вземем трофей, надяваме се тази година да бъдем по-напред и в първенството, и за Купата." Минчев каза по повод на холандския Лайден, който е съперник на нашите в квалификационния кръг на ФИБА-Европа, че всяка година и те, както и "Берое", сменят голяма част от отбора. "Следим кои играчи привличат, ще търсим да гледаме техни контроли. Знаем, че тяхното първенство започва преди нашите мачове с тях, така че ще гледаме да се запознаем по-обстойно с тяхното състояние", завърши Минчев.