Есента е стъпки от знаци

Есента е стъпки от знаци по шарената черга на земята. Сезон благодатен за писане и рисуване, човек има усещането, че художниците на думите и четката използват максимално времето си, за да черпят от енергията му. Време обичано от поети, художници, писатели, преводачи и фотографи. Предизвикателствата на природата, редуването на слънчеви с дъждовни дни, потъмнелите от влага дървета и цветовете наоколо събужда сетивата, за творчество. Ноември е с дъх уют и топлина. Месец, в които коледното очакване идва с тихи стъпки, за да разсее сивото  настроение от по- хладния и неприветлив климат.

Журналистът, публицист и издател  Румяна Емануилиду разказа своята версия за връзката на есента и книгите. Насочи вниманието на слушателите към някои от тях. Оказа се, че това са най- новите проекти на "Знаци". Между тях са "Мария Тертер- Царицата" на Людмила Андровска, "Хотелът на спомените" на Златко Ангелов  и "Бележникът на дявола"  на  Кристофър Бъкстон. 

За книгите, като подходящо четиво през есенните ноемврийски дни, за авторите и техните написани истории, чуйте споделеното от Румяна Емануилиду, пред Мила Маринова: