Колко висока е цената на успеха!Замисляли ли сте се защо едни хора успяват в живота и кариерата, а други не?Всички познаваме високообразовани и висококвалифицирани хора, които са неуспели в живота. И всички сме чували за хора, отпаднали от училище, които са свръхуспели като Бил Гейтс, Томас Едисон, Федерико Фелини и Стив Джобс.

Отговорът се крие в начина на мислене или по скоро в доброто мислене.

Успелите хора обикновено вършат нещата по-различно от неуспелите. Основната разлика между успелите хора и останалите е, че първите са щастливи и удовлетворени от живота, работата и семейството си, докато останалите се чувстват нещастни и неудовлетворени.

Успелите хора са тези, които залагат цели в живота си и предприемат действия, за да ги постигнат. Те знаят какво искат и се движат целенасочено в тази посока.

Неуспелите хора пък не използват пълния си капацитет. Те се стремят към цели по-малки, отколкото биха могли да постигнат.

Успелите хора са тези, които знаят кога е точният момент за всичко, те имат добра интуиция и не се страхуват да взимат трудни решения. Учат се от грешките си и осъзнават, че те ще им помогнат за в бъдеще.

Според психолога Минчо Николов в името на успеха много хора са готови със смели крачки да сгазят малките красиви мигове около себе си.

Повече по темата чуйте от интервюто на Валентин Калчев с психолога Минчо Николов.