Здравният министър разпореди проверки на направленията от лични лекари

По разпореждане на Министерството на здравеопазването, Районните здравни инспекции в страната започват проверки за издадените от личните лекари направления за специалист. Това каза в Бургас министърът на здравеопазването проф. Николай Петров. Той уточни,..

публикувано на 12.04.13 в 16:57
Инфраструктурата в Казанлък е в плачевно състояние

Инфраструктурата в Казанлък е в плачевно състояние, признава кметът

Състоянието на инфраструктурата в Казанлък е много тежко, каза за Радио Стара Загора кметът на града Галина Стоянова. По думите й, проблемът е вследствие на това, че през последните 10 години са правени само изкърпвания на дупки, а не е асфалтирано..

публикувано на 12.04.13 в 12:09
Александър Александров (вдясно) с руските си колеги

Отбелязваме 25 години от полета на космонавта Александър Александров

През юни Стара Загора ще отбележи 25 години от полета на втория български космонавт Александър Александров, който ще бъде гост на честванията. Александър Александров е обявен за почетен гражданин на Стара Загора през 1988 г. заедно с руските космонавти..

публикувано на 12.04.13 в 11:33
Панорама на професионалното образование в Стара Загора

Панорама на професионалното образование започва в Стара Загора

В Стара Загора се открива първата Панорама на професионалното образование. Тя се организира от общината и Регионалния инспекторат по образованието и ще продължи до 13 април в сградата на Държавната опера. Панорамата е насочена към всички кандидат-гимназисти..

публикувано на 12.04.13 в 11:26
подвижна избирателна урна

В Стара Загора няма да има подвижна избирателна урна

Подвижна избирателна урна за трудноподвижни хора в Стара Загора няма да има. Това съобщи директорът на Дирекция „Гражданско състояние” в общината Маргарита Нейчева. Като причина тя посочи липсата на необходимия минимум от 10 подадени заявления за гласуване..

публикувано на 12.04.13 в 11:04
Преобърнал се ТИР затвори АМ "Тракия"

Преобърнал се ТИР затвори АМ "Тракия" край Нова Загора

Затворена за движение е автомагистрала "Тракия" в района на Нова Загора при 269-я километър в посока Бургас, след инцидент с товарен автомобил, превозващ амониева селитра, който се е преобърнал на пътното платно около 3 ч. през нощта. Шофьорът е с леки..

публикувано на 12.04.13 в 09:52
Зрелищен арест на телефонен измамник в центъра на Хасково

Телефонен измамник е задържан при зрелищна акция в центъра на Хасково

Точно в 12 ч. на обяд пред Историческия музей в центъра на града в момент на извършване на измамата бе задържан 40-годишен мъж от Хасково. Минути преди това той взел 2500 лева от 80-годишния Иван Русев. Измамникът позвънил на Русев на домашния му телефон...

публикувано на 11.04.13 в 20:04
Елена Азалова

Втора номинация за „Аскеер” получи Драматичният театър „Гео Милев”

Старозагорският драматичен театър „Гео Милев” получи втора номинация за „Аскеер 2013”. Актрисата Елена Азалова е номинирана за Аскеер за ролята на Мария Гаралда в спектакъла „Карнавал” от Жорди Галсеран, с режисьор Петър Денчев. Номинацията е в категория..

публикувано на 11.04.13 в 17:24
Сергей Станишев

Станишев: Най-добре е програмно правителство с премиер Пламен Орешарски

Ще водим почтена и позитивна кампания, основана на истината и с ясни ангажименти към хората, каза в Стара Загора водачът на листата на „Коалиция за България” в 27-ми избирателен район Сергей Станишев. Той акцентира върху основните акценти в предизборната..

публикувано на 11.04.13 в 16:44
Това е Георги - първото излюпено преди година ловно соколче

„Зелени Балкани” спасяват изчезналия у нас ловен сокол

На три новоизлюпени соколчета от изчезналия за България вид ловен сокол се радват от днес в Спасителния център на сдружение „Зелени Балкани” в Стара Загора. От миналата година доброволците от „Зелени Балкани” се грижат за 12 птици от този изчезнал през..

публикувано на 11.04.13 в 15:25