Сероочистваща инсталация

Комисия ще оценява действието на новата сероочистка в ТЕЦ-2

Днес специална комисия ще оцени действието на новата сероочистваща инсталация на ТЕЦ "Марица изток – 2" и се очаква да бъде издаден Акт 16, каза по време на посещението си в Стара Загора министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Юлиан Попов...

публикувано на 15.04.13 в 13:44
Община Свиленград

Община Свиленград продава терена на бъдещата Индустриална зона

Преди близо 5 години Община Свиленград започна строителството на индустриална зона като закупи от държавата 92 декара терен за 230 хиляди лева. До края на 2010 г. е изградена довеждащата инфраструктура до бъдещата индустриална зона. По думите на кмета на..

публикувано на 15.04.13 в 12:05
Ваксинират 12-годишните момичета срещу "папилома вирус"

Ваксинират 12-годишните момичета срещу "папилома вирус"

В края на миналата година в страната започна кампания за безплатна ваксинация на 12-годишните момичета срещу "папилома вирус". От ноември миналата година до февруари тази година в Старозагорска област са имунизирани 256 момичета на възраст 12 години при общ..

публикувано на 15.04.13 в 10:15
Няма причина да се повишава цената на меда

Няма причина да се повишава цената на меда, според пчелари

Няма основание за повишаването на цените на меда, каза за Радио Стара Загора Тодор Иванов - председател на старозагорското пчеларско дружество „Липа”. За последните десет години консумацията на мед у нас се е увеличила над два пъти. Има сериозен ръст и в..

публикувано на 15.04.13 в 10:14
Строеж на отсечка от АМ "Тракия"

Започва изплащането на забавените плащания за АМ „Тракия”

Следващата седмица започва изплащането на забавените плащания с фирмите-подизпълнители, които работят на последния участък от лот 4 на магистрала „Тракия”. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина..

публикувано на 14.04.13 в 16:09
Стара Загора

Над 2 тона отпадъци събраха в подкрепа на Младежка банка - Стара Загора

Над 2 тона отпадъци събраха в подкрепа на Младежка банка - Стара Загора. В Екохепънинга „Млад и зелен" пред сградата на Община Стара Загора участваха ученици, еколози, представители на общината, работодателски организации и фирми. Първата голяма проява от..

публикувано на 14.04.13 в 10:25
EVN

EVN ограничава с 40% мощността на всички ВЕИ в Югоизточна България

Електроразпределителното дружество EVN ограничава с 40% мощността на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България, с присъединена мощност над 30 киловата за времето от 11 до 17 часа днес. Целта на ограниченията е поддържане на..

публикувано на 14.04.13 в 10:20
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов

Министър Юлиян Попов обяви Стара Загора за столица на гражданското общество

Гост на проведения днес в Стара Загора екохепънинг „Млад и зелен” бе министърът на околната среда и водите от служебния кабинет Юлиян Попов. Той разгледа изработените произведения от отпадъчни материали и награди участниците – ученици от старозагорските..

публикувано на 13.04.13 в 15:50
опера

Първа панорама на професионалното образование

Първата Панорама на професионалното образование се провежда в Стара Загора. Тя се организира от общината и Регионалния инспекторат по образованието и се провежда в сградата на Държавната опера. Панорамата е насочена към всички кандидат-гимназисти и техните..

публикувано на 13.04.13 в 11:05
Станка Златева

Станка Златева открива турнира „Динко Петров" в Стара Загора

Носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, в компанията на двама световни шампиони, възпитаници на старозагорската школа по борба, ще участва в откриването на Международния турнир..

публикувано на 13.04.13 в 08:57