Продължава работата по ликвидирането на пожарите в Южна България

Продължава работата по ликвидирането на пожарите в Южна България

Ограничен на площ около 220 декара, от които 170 декара борова гора и 50 декара сухи треви, е пожарът в землището на с. Еровете, област Кърджали. През изминалата нощ на място са останали да дежурят екипи с два противопожарни автомобила от ОУПБЗН - Кърджали..

публикувано на 29.08.13 в 11:46
Повече и по-качествено грозде берем тази година

Повече и по-качествено грозде берем тази година

Реколтата от грозде тази година ще бъде с 30 % по-висока спрямо 2012 година, а в качествено отношение гроздето е с много добри захарни показатели, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Красимир Коев - изпълнителен директор на Агенцията по лозата и виното...

публикувано на 29.08.13 в 10:24
Училищата в община Чирпан са готови за първия учебен ден

Училищата в община Чирпан са готови за първия учебен ден

Всички училища в община Чирпан имат готовност да посрещнат първия учебен ден. Ремонтите са приключили, няма незаети преподавателски места, а 170 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг. Три от учебните заведения в Чирпан са с напълно обновени..

публикувано на 29.08.13 в 10:09
Засилваме охраната по границата заради ситуацията в Сирия

Засилваме охраната по границата заради ситуацията в Сирия

Повишен е рискът от имиграционен натиск у нас във връзка със ситуацията в Сирия, което налага усилена охрана на държавната граница чрез техническо и оперативно оборудване и физическа охрана, каза днес в Свиленград главният секретар на МВР Светлозар Лазаров...

публикувано на 28.08.13 в 17:27
хипермаркет

Идеята за затваряне на хипермаркетите през уикенда е неосъществима

Като неосъществима определи идеята на депутата от БСП Спас Пенчев относно работното време на хипермаркетите Евгений Иванов - член на Управителния съвет на Съюз „Произведено в България”. По думите му подобен род договаряния се извършват при навлизане на..

публикувано на 28.08.13 в 16:25
Констатирани са 2850 нарушения на трудовите правоотношения

Констатирани са 2850 нарушения на трудовите правоотношения

През първите 6 месеца на годината Инспекцията по труда в Стара Загора е извършила 1 506 проверки за спазване на трудовото законодателство. Те са с 14 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година. Констатирани са 2 хиляди 850 нарушения на..

публикувано на 28.08.13 в 16:15
Летище Стара Загора

Живко Тодоров: Летище Стара Загора може да стане интермодален терминал

Проектът за летище Стара Загора все още се обсъжда, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. На среща с министъра на транспорта Данаил Папазов той е изразил мнение, че летището в Стара Загора може да се изгради за карго товари. Това би било рентабилно,..

публикувано на 28.08.13 в 14:44
Ядрено-магнитен резонанс

В Стара Загора ще се изгражда център за ранна диагностика на раковите заболявания

Над 5 милиона и 500 хиляди лева е стойността на проекта за изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологичните заболявания в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”, съобщи за Радио Стара Загора заместник-директорът на болницата д-р Живко..

публикувано на 28.08.13 в 14:37
Сградата на Националната школа по физика в Казанлък

Сградата на Националната школа по физика в Казанлък се нуждае от спешен ремонт

Спешно се нуждае от ремонт сградата, в която се провежда подготовката на младите физици в Националната школа по физика в Казанлък. Базата, държавна собственост, не е ремонтирана повече от 40 години и в момента няма ток и вода, алармира ръководителят на..

публикувано на 28.08.13 в 13:37
Борис Боричев

Борис Боричев: Искам оставката на Стоманярски заради бездействието му

Всички политици в Стара Загора, включително и аз, сме длъжници на жителите на кв. "Три Чучура-север" за незаконното строителство и опазването на обществения ред в квартала, каза за Радио Стара Загора Борис Боричев - общински съветник от БСП. 62 са..

публикувано на 28.08.13 в 13:12