pojar

53-годишен мъж загина при пожар в Кърджали

53-годишен мъж е загинал при пожар рано тази сутрин в къща в кв. „Студен кладенец” в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Кърджали. Сигналът за произшествието е подаден в 5.36 часа. При пристигането на екипа, е горяла една от..

публикувано на 17.04.14 в 11:10
pojarnikari

Eкипи на пожарната провериха църковните храмове в Стара Загора

Църковните храмове в Стара Загора отговарят на противопожарните изисквания за безопасност. Във връзка със спокойното протичане на празничните богослужения четирите големи храма „Св.Димитър”, „Св.Троица”, „Св.Богородица” и „Св.Никола”, както и по-малките..

публикувано на 17.04.14 в 10:56
podkup

Национално движение приема сигнали за корупция

Движението за национално единство и спасение започна да приема всякакви сигнали за корупция и злоупотреби на централната и на местната власт. Регионалният координатор на доброволците на движението в Стара Загора Жоро Христакиев съобщи, че от откриването на..

публикувано на 17.04.14 в 09:54
museum

Трети скелет в римски гроб откриха в Стара Загора

Трети скелет бе открит в Стара Загора от археолози при изкопни работи по трасето на водния цикъл, съобщи за Радио Стара Загора Атанас Атанасов от екипа на Регионалния исторически музей. Останките, вероятно на мъж над 20 години, бяха разкрити в граден с..

публикувано на 17.04.14 в 09:37
yambol izgled

Започна рехабилитирането на улици в Ямбол

С изкърпване на участъци от 15 основни ямболски улици стартира тазгодишната кампания, свързана с рехабилитирането на пътната инфраструктура. Приоритет в първия етап са места с най-сериозни поражения след отминалата зима, както и улици, които се ползват от..

публикувано на 17.04.14 в 09:12
EVN

Касите на EVN -България ще работят на 19 април, събота

Във връзка с предстоящите официални празнични и почивни дни EVN-България информира, че общо 76 екипа на дружеството са в готовност да реагират при необходимост за възстановяване на електрозахранването. Дружеството е осигурило хора и техника, които са в..

публикувано на 16.04.14 в 15:13
Казанлък

Безплатен вход за годишнината на тракийската гробница в Казанлък

70-годишнината от откриването на Казанлъшката гробница се отбелязва в събота, 19 април. По този повод копието на гробницата ще бъде с безплатен вход за посетители. Директорът на Историческия музей "Искра" в Казанлък Момчил Маринов отправи покана към всички..

публикувано на 16.04.14 в 14:53
Темида

Ще бъде определена дата за дело срещу ПУП на парк "Бедечка"

Около  1200 нови дела са постъпили през миналата година за разглеждане в Административен съд – Стара Загора. Средно на година в Административния съд се гледат между  1 300 и 1 400 дела, съобщи председателят на съда  Пламен Петрунов...

публикувано на 16.04.14 в 14:33
Телефонна измама

Най-новата телефонна измама с SMS: "Спешно е. Обади се"

  Шест телефонни измами по класическите схеми с предаване на пари за пострадал при катастрофа близък или за болен от свински грип са регистрирани на територията на Стара Загора за първите три месеца на годината, съобщиха от Областната дирекция на МВР...

публикувано на 16.04.14 в 14:18
Общински съвет

Увеличиха заплатите на кметовете и кметските наместници в Стара Загора

На днешното си редовно заседание Общинският съвет в Стара Загора одобри компенсирани промени в разходната част на бюджета в размер на 294 хиляди 660 лева. Те ще бъдат осигурени от планирания резерв. Средствата ще се вложат при реализирането на проекти като..

публикувано на 16.04.14 в 13:58