Георги Ранов

На 6 и 7 юли СДС решава по какъв път да поеме

Най-късно до есента ще има ново обединение на партиите в дясното пространство, прогнозира председателят на общинската организация на СДС – Стара Загора Георги Ранов. Той съобщи, че на 6 и 7 юли в София ще се проведе национална конференция на Съюза на..

публикувано на 13.06.13 в 14:35
Новоучреден съюз ще помага за стабилизиране на енергетиката

Новоучреден съюз ще помага за стабилизиране на енергетиката

Обезличаването на нашия бранш започна преди 8-9 години, когато енергетиката премина към икономическото министерство. Затова основната ни цел е да помогнем да спре разрухата и да се стабилизира отрасъла, каза на пресконференция днес в Стара Загора Петко..

публикувано на 13.06.13 в 14:33
Отпадъците навлизат в имотите на хората

Собственици на земи около временно сметище ще съдят община Кърджали

В писмо до Министерството на околната среда и водите (МОСВ) община Кърджали настоява да бъде преустановено депонирането на отпадъци от общините в Източните Родопи на временното сметище край Вишеград или в най-скоро време да бъде завършено строителството на..

публикувано на 13.06.13 в 11:56
Започва ново набиране на документи за услугата „Личен асистент”

Започва ново набиране на документи за услугата „Личен асистент”

Община Стара Загора започва ново набиране на документи за потребители на услугата „Личен асистент”, съобщиха от пресцентъра на общината. Тя се предоставя в рамките на проект „Помощ в дома за лица с увреждания”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на..

публикувано на 13.06.13 в 10:37
Автомобил горя тази нощ в Стара Загора

Автомобил горя тази нощ в центъра на Стара Загора

Сигнал за горящ автомобил е приет в І РПУ – Стара Загора в 3 часа и 8 минути на 13 юни. Автомобилът е „Дачия” със старозагорска регистрация и е бил паркиран на улица „Хаджи Димитър Асенов” в близост до ІІ Основно училище. От огъня е пострадал двигателният..

публикувано на 13.06.13 в 10:35
Безистена в Ямбол

Главното мюфтийство претендира за собственост върху Безистена в Ямбол

В Окръжния съд в Ямбол започва първото съдебно заседание за собствеността на емблематичната сграда на Безистена. От Главното мюфтийство поискаха Безистена с мотива, че е бил незаконно отнет от турската общност. В исковата молба до Ямболския окръжен съд..

публикувано на 13.06.13 в 09:48
Джаз форум Стара Загора 2013

Започва второто издание на „Джаз форум Стара Загора”

От днес до 15 юни Стара Загора е домакин на второто издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора”. Мотото, под което ще преминат трите фестивални дни, е „Да засвирят тромпетите”. За сцена на изпълнителите е избрана „Алеята на дарителите” до..

публикувано на 13.06.13 в 09:38
Живко Тодоров

Живко Тодоров остава областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора

„Живко Тодоров ще продължи да бъде областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора, защото смятам, че един млад човек като него може да бъде полезен както за общината, така и за областта. Ние му дължим това доверие и нека да не коментираме евентуална негова..

публикувано на 13.06.13 в 05:52
БНР и БНТ изразиха тревога от закриването на Гръцкото радио и телевизия

БНР и БНТ изразиха тревога по повод закриването на Гръцкото радио и телевизия

Българското национално радио (БНР) и Българската национална телевизия (БНТ) се присъединяват към изразената позиция на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) по повод решението на гръцкото правителство за закриването на Гръцкото радио и телевизия..

публикувано на 12.06.13 в 17:23
Плувният басейн в Стара Загора

Община Стара Загора търси пари за ремонт на плувния басейн в града

Единственият в Стара Загора покрит плувен басейн може да бъде затворен, ако не бъдат намерени средства за цялостния му ремонт, съобщи Иванка Сотирова, заместник-кмет по образование, младежки дейности и спорт към Общината. По думите й, обмисля се и вариант..

публикувано на 12.06.13 в 17:20