В Ямбол започва годишната среща на карнавалните градове

В Ямбол започва годишната среща на карнавалните градове

Делегати от 19 страни пристигнаха в Ямбол за 33-я Конгрес на Федерацията на европейските карнавални градове. В рамките на седмица градът е домакин на годишната среща на Федерацията. Кметът на Ямбол Георги Славов посочи, че Ямбол е сред първите градове..

публикувано на 09.06.13 в 13:33
katastrofa tir obyrnat 600 3

Тежко раненият български шофьор от Средец е починал в Русия

Починал е тежко раненият българин Стоян Проданов от Средец. 37-годишният шофьор на ТИР бе приет в болница в Челябинск в критично състояние след взрив на ТИР паркинг в Челябинск, Русия, с 95 % изгаряния. Проданов е починал тази сутрин. Тялото на 37-годишния..

публикувано на 09.06.13 в 13:11
Старинни монети

Задържаха трафикант на старинни монети край Кърджали

Служители на ГДБОП са иззели голям брой старинни монети и предмети, съобщиха от пресцентъра на МВР. В операцията са участвали и криминалисти от Кърджали. При проверка на лек автомобил, управляван от мъж на 39 години в района на кърджалийското село Чифлик,..

публикувано на 08.06.13 в 15:30
Ансамбъл "Загорче"

Ансамбъл "Загорче" с поредно признание

Старозагорският ансамбъл „Загорче” триумфира на Международния музикално – танцов фестивал „Българска роза”, който се проведе в Приморско. Прочутият детски ансамбъл отнесе голямата награда. 36 – те деца от хора, оркестъра и танцовия състав на трупата..

публикувано на 08.06.13 в 14:55
Мотосъбор в Казанлък

Казанлък е домакин на мотосъбор

За поредна година в Казанлък събират над 3 000 рокери от цялата страна, както и стотици любители на мощните мотори. Мотосъборът с международно участие се организира от казанлъшкия клуб „Черните рози”. В обедните часове започва парадно шествие по улиците на..

публикувано на 08.06.13 в 13:10
Община Стара Загора

Община Стара Загора с първи конкурс за вокални групи

На 8-ми и 9-ти юни Стара Загора ще бъде домакин на Първия национален конкурс за вокални групи „Хармония”. Организатори са Община Стара Загора, читалище „Родина” и Вокална студия „Усмивки” при читалището. Участие в конкурса за заявили над 30 формации от..

публикувано на 08.06.13 в 11:05
Фестивал на уличния танц в Стара Загора

Първи фестивал на уличния танц в Стара Загора

Днес и утре Стара Загора е домакин на Първия фестивал на уличния танц. На централния площад пред сградата на общината ще се проведе национално брейк денс състезание за Купата на Стара Загора. В 13.00 часа днес от парк „Александър Стамболийски” към..

публикувано на 08.06.13 в 10:54
Кристалина Георгиева

Еврокомисар Кристалина Георгиева идва в Казанлък

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети Казанлък по покана на кмета на общината Галина Стоянова. Поканата към комисар Георгиева е отправена при представянето на Казанлък в Европейския парламент в Брюксел през 2012 г. и е по повод Празниците в..

публикувано на 08.06.13 в 10:35
арх. Иван Кирчев

Обсъждаха проект за изменение на плана за регулация на квартал "Бедечка"

Обществено обсъждане на проект за изменение на плана за регулация и плана за застрояване за територията на квартал "Бедечка" се проведе този следобед в сградата на Община Стара Загора. Изменението в плана за застрояване на парка се наложи след като стана..

публикувано на 07.06.13 в 17:24
Административен съд Стара Загора

Нерешен остава казусът с „Нелсен чистота” след подадена жалба в съда

Жалбата, подадена от фирма „Нелсен чистота” срещу решение на Общинския съвет в Стара Загора за прекратяване на анекса към концесионния договор, е недопустимо да бъде разгледана от Административния съд, определи днес негов състав. Това съобщи председателят..

публикувано на 07.06.13 в 17:23