Централата на „Стандард енд Пуърс” в Ню Йорк

„Стандард енд Пуърс” потвърди кредитния рейтинг на Стара Загора

Международната рейтингова агенция „Стандард енд Пуърс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Стара Загора – ВВ+ със стабилна перспектива, съобщи кметът Живко Тодоров. Годишната среща по акредитацията на общината с представители на агенцията се проведе в..

публикувано на 23.04.13 в 17:24
копирна машина формат А3

Доставиха 487 копирни машини за изборите

Необходимите за Старозагорския избирателен район 487 копирни машини са доставени, но ще бъдат разпределени по секционните комисии между 7 и 10 май. Машините ще бъдат снабдени с необходимите за работа с тях инструкции, съобщи Таньо Брайков – председател на..

публикувано на 23.04.13 в 17:21
Избрана е фирма-изпълнител за водния проект на Сливен

Избрана е фирма-изпълнител за водния проект на Сливен

Комисия от община Сливен избра дружеството „Хидропартньори”, което ще работи по интегрирания воден проект на града, съобщи на пресконференция заместник-кметът по строителството Иван Манчев. В конкурса са участвали общо 7 фирми, като едната е декласирана..

публикувано на 23.04.13 в 17:19
Маратон „Четяща Стара Загора”

Маратон „Четяща Стара Загора” и „Световна нощ на книгата”

С маратон „Четяща Стара Загора” и „Световна нощ на книгата” Стара Загора отбелязва днес Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. С четене на български, руски, испански и английски език във фоайето на Община Стара Загора днес ученици от..

публикувано на 23.04.13 в 15:09
Църквата „Успение Богородично” в село Дълбоки

Руши се църква на 176 години в старозагорското село Дълбоки

Църквата „Успение Богородично” в старозагорското село Дълбоки е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Храмът, строен с доброволен труд с пренасяне на камъни от планината преди 176 години, е застрашен от рухване. Според кмета на Дълбоки Бальо..

публикувано на 23.04.13 в 15:00
Автомат "Калашников"

Четирима мъже са задържани за незаконна сделка с огнестрелни оръжия

В момент на незаконна сделка с огнестрелни оръжия антимафиоти задържаха четирима души, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецакция под ръководството на Специализираната прокуратура е проведена на 21 и 22 април на територията на областите Стара Загора и..

публикувано на 23.04.13 в 12:09
SMS-паркиране в Зелената зона на Стара Загора

Въвежда се SMS-паркиране в Зелената зона на Стара Загора

Гражданите на Стара Загора вече могат да заплатят престоя си в Зелената зона чрез изпращане на SMS, съдържащ държавния регистрационнен номер на автомобила, на кратък номер 1342, съобщи кметът Живко Тодоров. Според него въведената услуга добива бързо..

публикувано на 23.04.13 в 10:13
Откриват мемориал в памет на загиналите на "Черния Великден"

Откриват мемориал в памет на загиналите на "Черния Великден"

В Симеоновград днес ще бъде открит мемориал на шестимата загинали в навечерието на Великден преди две години младежи. Фонтан с 6 струи ще напомня за шестимата. Мемориалът ще заема почти декар, фонтанът ще е в средата. Наоколо ще бъде озеленено. Навсякъде ще..

публикувано на 23.04.13 в 09:58
Община Стара Загора

Политическите сили постигнаха съгласие за съставите на СИК за референдума за Змейово

При проведените днес консултации за съставите на СИК и подвижни СИК на територията на Община Стара Загора за произвеждане на местен референдум за полигон "Змейово" представителите на политическите сили постигнаха пълно съгласие, съобщават от общинския..

публикувано на 22.04.13 в 17:53
Пръскат срещу кърлежи тревните площи в Стара Загора

Пръскат срещу кърлежи тревните площи в Стара Загора

На 26 април в Стара Загора започва пролетната обработка на тревни площи против кърлежи. Пръскането ще се извършва по определен график и трябва да приключи за ден, като ще бъдат обработени общо 380 хиляди кв. метра тревни площи на територията на общината. За..

публикувано на 22.04.13 в 17:12