Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Ивайло Василев: Принципът ми е бързи новини с високо качество

Аз съм Ивайло Йорданов Василев, роден на 19.09.1960 г. Филолог съм по образование, журналист по призвание. Работя в БНР като старши продуцент на новини. Цял живот съм се занимавал със събирането, писането и редактирането на новини и оформянето на новинарски емисии. Професионалното ми предизвикателство е всекидневната ми работа, в която принципът е почти като олимпийския – по-бързо, по-високо и по-силно – бързи новини с високо качество и силно въздействие върху слушателите.

Пътешествието е част от работата ми на журналист, която ме е отвеждала в различни страни при различни обстоятелства, където съм имал различни предизвикателства. Обичам работата си. Тя ме е срещала с различни хора и изправяла пред различни трудности, които поставят на изпитание ума и каляват характера.

Богати шоумени у нас има, но не и богати журналисти. Такова е заплащането. Така, че който се занимава с това, го прави защото работата му е интересна, а не заради парите. Още повече, че моето верую е като клетвата на свидетелите в съда – да се говори истината, само истината, цялата истина и нищо друго освен истината.