Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Пламена Бачийска: Радиото и театърът са магия

Аз съм Пламена Бачийска. В БНР, програма „Хоризонт”, съм от 1995 година. Първо съм завършила ВИТИЗ „Кр. Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство”. Играла съм в театрите във Велико Търново, Кюстендил и Враца. След това завърших журналистика в СУ. Работя в БНР, защото обичам медиите, а радиото носи в себе си особена магия, каквато може да се усети още само в театъра.

Аз съм една от водещите на „Нощен хоризонт”. Обичам да се занимавам с теми, свързани с културата, социалните и здравните проблеми, научните търсения, образованието.

Харесва ми да откривам интересни личности и инициативи, които да представям на слушателите. Работата ме среща с много и различни хора, а всеки човек е цяла Вселена. И тя може да бъде споделена! Вярвам в градивния заряд и потенциала на хората в България и съм убедена, че „Животът ни е такъв, какъвто си го направим.”