Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Васко Михайлов: В новините работя с прекрасни колеги

Аз съм Васко Михайлов. Роден съм на 30 ноември 1956 година в София. Откакто навърших 21 години, все се занимавам с радио и телевизионна журналистика. Било на екрана, или пред микрофона. Така се случи, че завърших висшето си образование в Москва във Факултета по журналистика, който за времето си беше мерило за добър стандарт в професията. След години, когато смятах, че едва ли ще се върна отново в тази страна и то на работа, съдбата ме изпрати като кореспондент на Българското националното радио в Русия за цели осем години. Това беше период на интензивна работа в динамична и сложна информационна среда и трупане на ценен професионален опит.

Сега представям новините по програма "Хоризонт", безспорния информационен лидер в радиоефира. Работя с прекрасни колеги, защото в тази област нищо не се получава без добър екип.

Обичам да пътувам, като посещавам малко познати места.

Любимият ми сезон е пролетта, защото именно тогава всичко се пробужда за нов живот. Обичам и зимата, вероятно заради моя любим спорт - алпийските ски.