Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Иван Русланов: Извън журналистиката имам интереси в литературата

Аз съм Иван Русланов и работя в програма „Хоризонт” от 2013 година. Редактор съм на предаванията „12+3”, „Хоризонт за вас” и „Нещо повече”. Извън журналистиката имам интереси и в литературата. Автор съм на три издадени книги – романите „Черният ангел: Раждането на един от нас”, „Среднощни светлини” и сборник с разкази „Искри човечност”.

В момента съм докторант в катедра „Медии и обществени комуникации” в УНСС. Носител съм на редица литературни награди като Специалната награда в конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян, първо място в конкурсите „Огънят на Орфей” и „Словото на младите”.

Мечтая да се срещна с онези истински писатели, от които съм се учил. Имена като Ерих Мария Ремарк, сестрите Шарлот, Ан и Емили Бронте, както и Димитър Димов, и Блага Димитрова. Колкото и невъзможно да е това. За да ги попитам каква е силата, чрез която едно произведение продължава да живее дълги години, след като авторът му поеме последния си дъх.

Какво бих направил със 100 000 лева? Едно околосветско пътешествие. С фотоапарат. Още един начин да разкажеш прекрасни истории. ​