Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Савина Спасова: Животът е най-добрият сценарист

Аз съм Савина Спасова и мисля, че всяка новина е история, която може да бъде разказана интересно и кратко. Завърших Московския университет, живях и в Испания, останах в България. Правя материали на международни теми и мечтая някой ден да имаме политици като Чърчил и Тачър.

Вярвам, че личните качества имат значение. Някога конкурс ми отвори вратите към БНТ, на която дължа голямото си влюбване в журналистиката. Тогава оцениха чуждите ми езици. Беше времето преди Гугъл.

В БНР също срещнах изключителни хора. Харесвам в себе си умението да се радвам на успехите и на другите. Мога да го кажа и в рими:

Преминах с чест и този тест,
признавам - има по-добри.
Комуто Бог е писал шест,
не бива ти да пишеш три.

Не съм издала книга, защото имам още много за четене, а и Джоан Роулинг пише по-добре. За мемоари ми е още рано.

Бъдещето ме вълнува повече от миналото. Засега насочвам вдъхновението си към ежедневната си работа в новините и към съботните международни обзори. И често се убеждавам, че най-добрият сценарист е животът.