Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Ирена Гъделева: Мечтите се сбъдват!

Аз съм Ирена Гъделева - старши музикален редактор и водещ на предаванията за класическа музика „Алегро виваче“ и „Класика.com“. В екипа на програма „Хоризонт“ съм от есента на 1994 г. Завършила съм Музикалното училище във Варна и Националната музикална академия в София с виола.

Когато бях на 19, мечтаех да работя в Радиото. И както излиза - мечтите се сбъдват!

Няма нищо по-хубаво от това работата ти да е удоволствие и предизвикателство. Но трябва да имаш и семейство, което проявява любов и разбиране. Затова се чувствам щастлив човек!

Като водещ и репортер съм се срещала с някои от големите музиканти на нашето време, но имам и още мечти в тази посока. Бих искала да мога да пътувам повече, за да видя концертните зали и оперните театри, за които постоянно говоря в ефир. Мечтая също да помогна на повече хора да открият за себе си силата на изкуството – до много от тях качествената музика достига само чрез радиото, а това ни прави отговорни.

Иска ми се около нас да има повече красота и добронамереност.