Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Мария Костова: Новините са голямата ми любов

Аз съм Мария Живкова Костова, родена съм на 28 ноември в гр. София. Завършила съм „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и икономика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ - магистър по управление на човешките ресурси. Работя като репортер в БНР, защото за мен новините са начин на живот и голямата ми любов, а безпристрастното отразяване на събитията считам за комплимент към интелигентността на слушателите.

Когато бях на 15 години, мечтаех да стана репортер – тогава вече знаех, че журналистиката ще бъде моята съдба.

Пътешествието за мен е метафора на пътуването към самата мен – аз все пак съм зодия Стрелец.

Спортът и танците за мен са задължителни. Казано е: „Здрав дух в здраво тяло“. И аз твърдо вярвам в това.

Моето верую е, че когато всеки човек намери сили, време и желание да инвестира в развитието си, то тогава и светът ще бъде едно по-добро място за живеене.