Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Ангел Григоров: 24 години по-късно отново съм в Москва

Роден съм в София на 11 май през вече далечната 1978 г. Завършил съм специалност „Философия“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Като студент в първи курс се възхищавах на философа-император Марк Аврелий , четейки неговите „Мисли към себе си“. Исках да бъда като него. Изгледите да стана император обаче бяха нищожни.

Към втори курс разбрах, че и за философ не ставам. През 2003 г. се захванах с новинарския занаят, а от 2008 г. го практикувам в най-добрата школа - нюзрума на програма „Хоризонт“.

Имах щастието да се уча от легендарните редактори Никола Бацаров, Мирена Колева и вече пенсиониралите се Маргарита Шапкарова, Мая Бонева и Пламен Пенев. Благодаря им за всичко от сърце!

През 90-те години на миналия век живях и учих в Москва, където родителите ми бяха на работа. 24 години по-късно, през февруари тази година, се завърнах в руската столица в качеството ми на кореспондент на БНР.