Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Илиян Христов: Огромна отговорност е да си продуцент на спортната редакция

Роден съм на 12 август 1976 година в София. Завършил съм ОТФМО „М.В. Ломоносов“ - специалност „Кинотехника“, и УНСС - специалност „Икономика на социално-културната сфера“ - степен бакалавър, със защитена дипломна работа на тема: „Рекламата в печатните издания“.

Със завършен курс за обучение по английски език - второ ниво съм.

Преди години се сбъдна една моя студентска мечта - появи се възможност да кандидатствам и да започна работа в програма „Хоризонт“ на БНР - първоначално като стажант в спортната редакция за около 4-5 месеца в края на 2000 година, след което получих предложение за трудов договор и станах част от екипа. И така до днес.

През близо 18-те години в любимата програма съм бил водещ и редактор на спортните новини, водещ и редактор на предаванията „Спорт и музика“, „На финала“ и „Хора, пътища, автомобили“, както и репортер. Работя и за сайта на Българското национално радио. През 2016 година ми бе предложено да бъда продуцент на спортната редакция, а огромната отговорност нося и досега.

За професионалните си качества оставям да говорят други. Иначе, до известна степен бих се определил като изключително амбициозен човек, обичащ да пътува, да търси нови предизвикателства, да се запознава с нови култури и места, да опознава нови хора.

Може би съм и малко мечтател, защото това ме кара да се стремя, да вярвам, да имам надежда, да постигам целите си. Пътят до някои от тях би бил по-кратък, ако имах 100 000 лева, но един ден може и това да стане.

И тук отидох далеч, но нали мечтите са безплатни?!