Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Веселка Христова: Истинската тръпка към професията открих в Радио Шумен

Аз съм Веселка Милчева Христова, родена на 26 април 1977 година в Свиленград.

Висшето си образование получих в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ - специалност „Българска филология“. Имам степен бакалавър и степен магистър „Теория на литературата“. Завършила съм курс по немски език за чужденци към Universität Wien, била съм на обучение за радиожурналисти от Източна Европа и Централна Азия в Antenne Deutsch/Land.

Преди години се появи възможност да започна работа в програма „Хоризонт“ на БНР - първоначално като редактор международна информация, след това и редактор в нюзрума на „Хоризонт“, водещ и редактор на предаването „По първи петли“, редактор в интернет звеното на програма „Хоризонт“.

Професионалния си път като журналист избрах още докато бях студентка. Започнах с писане на статии в университетския вестник, в други местни издания, за кратко опитах от атмосферата и в местната телевизия.

Истинската тръпка в професията си открих в Радио Шумен. След конкурс започнах като репортер и новинар, а впоследствие и като водещ и редактор на сутрешния блок „Утро“.

За професионалните си качества оставям да говорят други. Иначе, до известна степен бих се определила като авантюристична личност, обичащата да пътува, да търси нови предизвикателства, да се запознава с нови култури и места, да опознава нови хора. Може би съм и малко мечтател, защото това ме кара да се стремя, да вярвам, да имам надежда, да постигам целите си. Пътят до някои от тях би бил по-кратък, ако имах 100 000 лева. Но един ден може и това да стане. Мечти…