Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Пламен Коцев: Видин се превърна в безпътен кръстопът

Пламен Коцев работи в Радио Видин от 2009 година. Автор и водещ е на новини, актуални блокове от деня, както и на предаването „Рок общество“. На 15-годишна възраст създава първата си рок група. Свири на тромпет и китара, участва в редица фестивали. Пише..

Васко Михайлов: В новините работя с прекрасни колеги

Аз съм Васко Михайлов. Роден съм на 30 ноември 1956 година в София. Откакто навърших 21 години, все се занимавам с радио и телевизионна журналистика. Било на екрана, или пред микрофона. Така се случи, че завърших висшето си образование в Москва във..

Добромир Видев: На 15 години знаех какво ще правя с живота си

Аз съм Добромир Видев, работя като репортер в БНР. Мечтая да се срещна с хора, които знаят защо правят това, което правят. Пътешествието за мен е интересно преживяване. Когато бях на 15 години, не мечтаех, а знаех какво ще правя с живота си...

Виктор Димитров: Мечтая да се срещна с Джими Хендрикс и с Пако де Лусия

Аз съм Виктор Димитров Димитров, роден на 17 юли 1968 г. Завършил съм журналистика в  Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работя като музикален редактор и водещ в програма „Хоризонт“ на БНР. Мечтая да се срещна с Джими Хендрикс и с Пако..

Георги Коларски: Стремя се към съвършенство

Аз съм Георги Симеонов Коларски, роден на 21.02.1981 година в София. Завършил съм компютърно-информационни технологии. Работя като звукорежисьор в програма "Хоризонт" на БНР, защото това за мен е сбъдната мечта. Професионалното ми предизвикателство е да..

Силвия Петрова: Мечтая за интервю с Мартин Скорсезе

Аз съм Силвия Петрова. Родена съм в град София. Редактор съм в новинарския център на програма „Хоризонт”. Имам магистърска степен по „Журналистика” от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” и бакалавърска степен по..

Маргарита Дойчинова: Пътешествието е друга форма на обучение

Аз съм Маргарита Тодорова Дойчинова, родена в Сливен. Завършила съм „Българска филология“ в СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. Работя като редактор в „Новини“ на програма „Хоризонт“ в БНР, защото съм убедена, че радиото НЕ може без новини и..

Ирена Гъделева: Мечтите се сбъдват!

Аз съм Ирена Гъделева - старши музикален редактор и водещ на предаванията за класическа музика „Алегро виваче“ и „Класика.com“. В екипа на програма „Хоризонт“ съм от есента на 1994 г. Завършила съм Музикалното училище във Варна и Националната музикална..

Росина Петрова: Обичам адреналина!

Аз съм Росина Петрова - бакалавър по „Икономика“ и „Българска филология“ и магистър по „Литературознание“ и „Международна журналистика“. Работя като редактор на новините в програма "Хоризонт", защото обичам адреналина, динамиката и тръпката от това..

Елизабет Гогова: Интересувам се от случващото се по света

Аз съм Елизабет Личева Гогова, родена съм в София на 3 септември 1977 г. Завършила съм СУ „Св. Климент Охридски“, магистър – Славянска филология. Редактор съм в новините на БНР.  Интересувам се от случващото се по света. Когато бях на 15 години,..

Даниела Савова: Харесвам динамиката

Казвам се Даниела Велчева Савова. Родена съм на 13.04.1978 година в София. Завършила съм "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Работя като редактор на новини, защото харесвам динамиката. Професионалното ми предизвикателство е да се уча постоянно и..

Мария Костова: Новините са голямата ми любов

Аз съм Мария Живкова Костова, родена съм на 28 ноември в гр. София. Завършила съм „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и икономика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ - магистър по управление на човешките..

Даниел Инков: На 15 години мечтаех за това, което постигнах на 33

Аз съм Даниел Кирилов Инков. Завършил съм Българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Магистър съм по образование. Работя като репортер и водещ в БНР, това е моята реализирана мечта. Професионалното ми предизвикателство е да се..

Таня Иванова: Мечтая за среща с велики умове

Аз съм Таня Иванова, родена съм миналия век, по времето на комунизма. Учила съм мода и психология и бойни изкуства, а по диплома съм историк и педагог. Работя като редактор в БНР, защото тук съм на мястото си и има смисъл. Професионалното ми..

Хъдър Хъдър: Предизвикателство за мен са горещите точки по света

Аз съм  Хъдър Салфидж Ал-Хъдър. Роден съм на 28.11.1959 година в Сирия. Завършил съм Факултет по изкуства и Арабска филология. Работя като международен редактор в БНР. Професионално предизвикателство за мен са горещите точки по света. Спортът е..

Цвети Радева: БНР притежава най-богатия фолклорен фонд в Европа

Аз съм Цвети Христова Радева, родена на  20.06.1959 г. в град София. Завършила съм „Етномузикология“ в НМА „Панчо Владигеров“. Работя като музикален редактор, автор и водещ на фолклорни предавания в програма „Хоризонт“, защото БНР притежава най-богатия..

Анастасия Бакалска: Харесвам динамиката

Казвам се Анастасия Бакалска - Крушева. Родена съм на 6 юли 1985 г. в София. Висшето си образование съм завършила в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Работя в Българското национално радио като редактор в сайта на програма..

Димитър Пенков: Отразявам безпристрастно събитията

Аз съм Димитър Максимов Пенков, роден на 23.12.1979 г. в град Пловдив. Имам висше образование бакалавър "Румънска филология"; магистър "Преводач - редактор". Работя като редактор в БНР, защото харесвам възможността да прилагам наученото от мен, да уча..

Калин Дацов: Боря се БНР да е най-голям източник на достоверна информация

Аз съм Калин Илиев Дацов, роден на 11.03.1987 г. във Враца. Завършил съм журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Работя като редактор на новини в БНР, защото считам, че е важно да бъдем качествено информирани и качествено информиращи. А БНР ми..

Андрей Борисов: Радиожурналистиката е предизвикателство за мен

Аз съм Андрей Йорданов Борисов, роден на 23 март 1983 г. в Кюстендил. Завършил съм радиожурналистика във ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“, бакалавър. Работя като репортер в БНР, защото това е работата, която ми доставя удоволствие. Професионалното..