Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Гергана Хрисчева: Вярвам, че ще се роди втори Васил Левски

Аз съм Гергана Хрисчева, родена на 17 май 1969 година в град Стара Загора. Работя като репортер в БНР, защото журналистиката е моето призвание, а в общественото радио мога да реализирам идеите си свободно и без цензура. Професионалното..

Росица Кавалджиева: Да се усмихваме заедно

Аз съм Росица Кавалджиева, музикален журналист в програма „Хоризонт” на БНР. Завършила съм Музикалното училище и Музикалната академия в София. Започнах да работя в БНР на Деня на шегата 1-ви април и вече години все се усмихвам! Обичам да ходя на..

Недит Едуард Захариева-Георгиева: Всеки ден научавам нещо ново

Аз съм Недит Едуард Захариева-Георгиева. Родена съм на 30 август 1992 година в София. Завършила съм бакалавър „Журналистика“ и магистратура „Реторика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работя като редактор в БНР, защото ми харесва..

Лилия Димитрова: Моята слабост са новините от света на науката

Аз съм Лилия Димитрова, редактор на международните новини в новинарския център на програма "Хоризонт". Моята голяма слабост са новините от света на науката и шоубизнеса. Завършила съм английска филология и много харесвам британската литература..

Ани Маринова: „Нощен хоризонт“ дава думата на българи от различни краища на света

Аз съм Ани Костова Маринова и работя в БНР, програма „Хоризонт“, като редактор в „Нощни и вечерни предавания“. Ефирните срещи са разнообразни и изискват добра подготовка, тъй като гостите на предаването са хора на изкуството, науката, творци..

Даниела Костова: Мечтая да се срещна с Хемингуей

Аз съм Даниела Стефанова Костова. Имам висше образование – „Българска филология”. Работя като кореспондент на БНР в Ямбол, защото точно това исках. Професионалното ми предизвикателство е да бъда репортер в Австралия. Мечтая да се срещна с Ърнест..

Калин Тонев: В БНР не правя компромиси с музиката

Аз съм Калин Христов Тонев, магистър по музикална педагогика. Работя като музикален редактор и водещ на музикални предавания в БНР, защото това е начин да не правя прекалено големи компромиси с музиката. Ако разполагам със 100 000 лева, ще ги..

Мая Данчева: В „Нощен Хоризонт“ говорим за наука и изкуство

Аз съм Мая Данчева, родена съм в София. Завършила съм „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Водеща съм на предаването „Нощен Хоризонт“. Стотици са..

Илиян Христов: Огромна отговорност е да си продуцент на спортната редакция

Роден съм на 12 август 1976 година в София. Завършил съм ОТФМО „М.В. Ломоносов“ - специалност „Кинотехника“, и УНСС - специалност „Икономика на социално-културната сфера“ - степен бакалавър, със защитена дипломна работа на тема: „Рекламата в печатните..

Албена Тонева: Боря се с рутината

Аз съм Албена Станимирова Тонева, магистър по журналистика. Работя като редактор и продуцент на новините на БНР, защото съм любопитен човек. Професионалното ми предизвикателство е да се боря с рутината. Мечтая да се срещна с човек от бъдещето,..

Веселка Христова: Истинската тръпка към професията открих в Радио Шумен

Аз съм Веселка Милчева Христова, родена на 26 април 1977 година в Свиленград. Висшето си образование получих в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ - специалност „Българска филология“. Имам степен бакалавър и степен магистър „Теория..

Новинарят в програма Хоризонт - Николай Петров

Да правиш новини е като да работиш в Пожарната - казва емблематичният глас на “Хоризонт” Николай Петров

Новинарската работа е пожарникарска работа, казва водещият в новините на програма “Хоризонт” Николай Петров, нe знаеш кога, къде ще избухне пожар и ще трябва да тръгваш да гасиш.  На 4 януари емблематичната радиопрограма чества своята..