Günün Programı

Резултати : yazar Darina Grigorova

La majestuosa catedral de Varna necesita donaciones para su restauración

En el corazón de Varna, la capital marítima de Bulgaria, se yergue uno de los edificios más impactantes de la ciudad: la catedral de la Dormición de la Virgen. Este fue el primer templo de gran tamaño en Bulgaria que fue construido después de la..

13.07.21 14:09 |

La cathédrale de Varna a besoin de dons pour être rénovée

Au cœur de la capitale maritime bulgare Varna s’élève l’un des plus somptueux édifices de la ville – la cathédrale de «  L’assomption de la Vierge  ». Elle représente le premier grand temple bulgare construit après la Libération du..

13.07.21 12:30 |

Bullgarët në Nürnberg kanë qëndrim pozitiv ndaj zgjedhjeve të ardhshme

Një vit pas protestave anti-qeveritare të bullgarëve në vend dhe jashtë, të cilat zgjatën deri në vjeshtën e vonë të vitit 2020 bashkatdhetarët tanë në Nürnbergtë Gjermanisë janë në pritje të zgjedhjeve të ardhshme të parakohshme, duke pasur më..

08.07.21 09:54 |

Nürnberg’teki Bulgarlar seçimlere olumlu bakıyor

Yurt içinde ve yurt dışından vatandaşların 2020’de düzenlediği aylarca süren hükümet karşıtı protestoların ardından yaklaşık bir yıl geçti. Almanya Nürnberg’teki soydaşlarımız önümüzdeki erken genel seçimlerin organizasyonu ve..

07.07.21 15:43 |

Bulgarians in Nuremberg are optimistic about the forthcoming general elections

One year after the beginning of the anti-government protests in Bulgaria and abroad, which lasted until the late autumn of 2020, our compatriots in Nuremberg have more confidence in the forthcoming early Parliamentary elections...

07.07.21 12:57 |

Një hapësirë e re kulturore në qendër të Sofjes në përkrahje të krijimtarisë studentore

Më 24 qershor, pranë Pallatit Kombëtar të Kulturës /NDK/, Universiteti i Ri Bullgar /NBU/ po hap një librari dhe galeri "NBU në qendër". Hapësira e re do të promovojë veprimtaritë botuese të universitetit, si dhe punën e studentëve dhe pedagogëve..

24.06.21 09:41 |

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

23.06.21 10:28 |

Assoc. Prof. Petar Atanasov: "The patient is not a checking account!"

Every morning, whether it is a working day or a day off, patients keep lining up in front of the office of Assoc. Prof. Petar Atanasov in the clinic of internal medicine of the University Multi-profile Hospital for Active Treatment and Emergency..

21.06.21 16:21 |

Covid salgınından ibret dersleri

Her sabah, hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin, Doç. Petar Atanasov’un muayenesinin önü bekleyen insanlarla dolu. “Pirogov” Tam Teşekküllü Acil Yardım Üniversite Hastanesi’nin Dahiliye kliniği bu sıralar hastalarla dolup, taşıyor.  Birçoğu..

21.06.21 12:20 |

Salvados tres oseznos en la montaña Ródope

El destino de tres ositos de la región de el macizo Ródope, en el sur del país, ha conmovido a la sociedad búlgara. Después de una acción de rescate en la región de Smolian, la tercera organizada en diez días, expertos estatales de la región,..

21.06.21 10:31 |