Günün Programı

Резултати : yazar Vida Pironkova

Iva Nikolova et Vladimir Penev

12 carrés, 12 poèmes et 12 dessins…

Récemment le club littéraire « La Plume » a présenté une ouvrage d’un genre rare : l’album de poésie et de peinture « 12 carrés ». Deux auteurs se présentent mutuellement, chacun étant une grande autorité dans son domaine artistique. Iva..

08.11.16 12:36 |
Dirigjenti i Orkestrës për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare Dimitër Hristov (djathtas) u dallua për ciklin e koncerteve me muzikantë ballkanikë.

Dimitër Hristov: Ndjenja të jesh mbajtës i çmimit “Lira e kristaltë” është e jashtëzakonshme

Sipas traditës më 1 nëntor, kur shënojmë Ditën e Iluministëve të Popullit, Lidhja Bullgare e Muzikantëve dhe Valltarëve dhe Radioja Klasik FM dorëzuan çmimet e tyre vjetore për arritje të mëdha në artin muzikor dhe koreografik. Çmimi dorëzohet në 17..

08.11.16 09:10 |

Müzik sahnesinden bir yıldız kaydı

Biser Kirov’un yarım yüzyılı aşkın müzisyen ve sanatçı karyeri, konserlerle doludur. En çok sevilen pop sanatçılarından biri olan Biser Kirov, Doğu Avrupa’nın hafif müziğinde önemli iz bıraktı. Yerli ve yabancı onlarca sanatçı ile birlikte çalışmış..

07.11.16 14:56 |

In memoriam Biser Kirovi – një nga legjendat e skenës muzikore bullgare

Karriera e pasur krijuese dhe interpretuese e Biser Kirovit është e përmbushur me koncerte të shumta mbi gjysmë shekulli. Ai është ndër këngëtarët dhe muzikant më të dashur të njohur bullgar, i cili ka lënë gjurmë në muzikën e estradës në Evropën..

07.11.16 13:37 |

Bisser Kirov, one of Bulgaria’s pop music legends, dies at 74

The impressive creative and performing career of Bisser Kirov is full of concerts over half a century. He was one of the most loved pop singers across Eastern Europe. Kirov worked with dozens of leading names on the Bulgarian and the..

07.11.16 13:27 |

Ha abandonado este mundo Biser Kirov, una de las leyendas del escenario musical búlgaro

Durante más de medio siglo Biser Kirov desarrollaba una pletórica carrera musical, repleta de conciertos y actuaciones. Es uno de los más queridos cantantes que dejó su impronta en la música ligera del este de Europa. Trabajó con decenas de nombres del..

07.11.16 13:26 |

Le festival international "EarlyBird" a réuni les cinéastes débutants à Sofia

Le 1 er novembre a démarré la 12 e édition du festival international du film d’étudiants EarlyBird, qui se termine ce dimanche. Depuis 12 ans, cette rencontre de jeunes cinéastes d’universités du monde entier contribue à..

06.11.16 10:10 |

Lección de Música en Radio Nacional de Bulgaria

A finales de octubre, Radio Nacional de Bulgaria abrió sus puertas para los pequeños melómanos con motivo de la nueva edición de su Programa Educativo de Música. Esta casa organizó una reunión con su Orquesta de Música Folclórica. En el emblemático..

06.11.16 09:00 |

Një mësim i muzikës në Radion Kombëtare Bullgare

Në fund të tetorit Radioja Kombëtare Bullgare përsëri hapi dyer për adhuruesit e vegjël me edicionin e radhës të Programit të saj Arsimor Muzikor. Takimi ishte me Orkestrën për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare. Në studion e parë të..

05.11.16 09:35 |
BNR Dimitar Hristov received a Crystal Lyre for the series of concerts with soloists, instrumentalists and musicians from Balkan countries

Crystal Lyre awards 2016

On the Day of the Bulgarian National Revival Leaders, November 1, the Union of Bulgarian Musicians and Dancers and Classic FM Radio bestowed the annual Crystal Lyre awards for great achievements in the music and dance field. Awards are..

04.11.16 15:44 |