Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове от запад облачността бързо ще се увеличи. Североизточният вятър постепенно ще се преориентира от изток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 6° и 10°, за Варна около 8°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 7°-8°. Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 31 минути,залез в 18 часа и 7 минути. Продължителност на деня – 11 часа и 35 минути... Вижте още
Всички планови операции в здравните заведения на територията на Варна и областта спират от утре заради повишените нива на заболеваемост от коронавирус. Това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Голяма е натовареността на болниците в съседните области Шумен и Бургас и пациенти с Covid-19 се пренасочват към варненските лечебни заведения, каза още Пасев. Той припомни, че всички болници отново ще използват 20% от легловата си база за лечение на.. Вижте още
Нова програма „Комплексно постковид проследяване“ ще бъде реализирана от ДКЦ V – „Св. Екатерина“ във Варна , съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. За целта е осигурено финансиране в размер на 10 000 лева от общинския бюджет, който бе приет на сесия на Общинския съвет. По примера на столичната УМБАЛ „Александровска“ се предвижда да се проследи състоянието на пациенти, преболедували Ковид-19. Освен белите дробове, коронавирусът атакува жизненоважни.. Вижте още
Едва ли има по-добър начин да покажем на половинката до себе си, че държим на нея от това да й подарим цвете. Сигурно е още по-приятно, ако получиш цвете, просто докато се разхождаш по бул. „Сливница“. Точно това се случи на десетки дами, които Росен Марков зарадва със стрък красива роза. Изненадата беше още по-голяма и по-приятна, защото цветята бяха подарявани, не от самия Марков, а от Александра и Максим - деца на негов прятел. Миналата година много от.. Вижте още
Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея...