ВАРНА - кандидати за кметове на общините в областта

Област Варна включва 12 общини – Варна (разделена на 5 района - Аспарухово, Владислав Варненчик, Младост, Одесос, Приморски), Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия и Суворово. Кандидати..

публикувано на 02.10.19 в 10:13

В Балчик се забранява поставянето на изборни материали на общински сгради

В община Балчик се забранява поставянето на агитационни материали за изборите на сгради - общинска собственост, независимо от съгласието на наематели и концесионери, съобщават от администрацията за издадената кметска заповед. Афиши не могат да бъдат..

публикувано на 01.10.19 в 13:38

Св. Синод: Духовниците не могат да се кандидатират за кметове или общински съветници

Духовниците от Българската православна църква не могат да участват в местните избори като кандидати за кметове или общински съветници, както и да бъдат избирани за народни представители. Това гласи становище на Светия синод на Българската православна..

публикувано на 01.10.19 в 13:05

Нова икономическа зона ще бъде изградена до Варна

Заедно със съседните общини Варна ще изгради нова икономическа зона западно от града. Това съобщи днес кметът Иван Портних. Тя ще бъде разположена на над 7000 декара близо до магистрала "Хемус" и ще има статут на обект с  национално значение. Изграждането..

публикувано на 26.09.19 в 16:24

750 са кандидатите за доверието на варненските избиратели

Точно 750 са кандидатите за общински съветници във Варна. Те са разпределени в 31 листи и на 27-и октомври ще се борят за доверието на варненските избиратели. Едва 7 от политическите сили са представили листа с максималния за Варна брой общински съветници -..

публикувано на 26.09.19 в 12:10

Десните представиха кандидатите си за кмет на Варна и общински съветници

Варненката Стела Николова  е кандидатът за кмет на Варна на коалиция „Демократична България-обединение” и водач на листата за общински съветници. Дългогодишният общински съветник от ДСБ д-р Ивайло Митковски е втори, а Николай Капитанов-трети. Нелко..

публикувано на 25.09.19 в 17:23

Кметът на Аксаково играе за шести мандат, трима "бивши" в битка за Долни чифлик

За шести пореден мандат ще се бори на изборите на 27-и октомври кметът на община Аксаково Атанас Стоилов. Със своите 20 години на поста той е рекордьор във Варненска област. Стоилов управлява общината от 1999 г., като само тогава му се налага да се яви..

публикувано на 25.09.19 в 16:05

Къде да проверим адреса на избирателната си секция

По информация на ГРАО всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини: През Интернет на адрес  grao.bg . Сайтът предоставя и възможността да се подават "Заявление за гласуване по настоящ адрес"..

публикувано на 25.09.19 в 15:16

Разяснителна кампания на ЦИК

Разяснителна кампания на ЦИК 2019 Активно избирателно право Право да гласуват на местните избори имат български граждани, живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място с постоянен и настоящ адрес на територията..

публикувано на 25.09.19 в 13:32

На 27 октомври: 11 кандидати в битката за кметския пост във Варна

Общо 11 са кандидатите за кметския пост във Варна. Това става ясно от регистрацията на листите на партии и коалиции, която приключи в сряда вечерта.   Сред претендентите за стола на Иван Портних от ГЕРБ отново са проф. Анелия Клисарова (БСП за..

публикувано на 25.09.19 в 10:30