ЕП ще обсъди днес в Брюксел отново въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген

  Европейският парламент ще обсъди днес в Брюксел отново въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген. Предвижда се утре ЕП да приеме втора резолюция, отчитаща готовността на двете страни за присъединяване към зоната. В предварителния вариант на..

публикувано на 12.10.11 в 07:54

Днес е Денят на българската община

  С поклонение пред барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението - Стефан Баев, в областния град ще бъде отбелязан Денят на българската община. Заместник-кметът Иван Колев ще произнесе слово за постиженията и предизвикателствата пред местната..

публикувано на 12.10.11 в 07:19

Комисии в крайморските общини ще огледат за щети след земетресението снощи

Няма данни за щети и пострадали хора в Добричко при земетресението, което бе регистрирано снощи в района на Шабла. Предстои комисии в крайморските общини да огледат за напукани стени, комини или някакви други евентуални поражения, съобщи..

публикувано на 12.10.11 в 07:13

Няма данни за щети от земетресението с епицентър около Шабла

  Земетресение с магнитуд около 4 степен беше усетено в Североизточна България във вторник, в 22,49 часа. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център – трусът е със сила 4,1. Епицентърът е бил в района на Шабла. Земетресението е усетено във..

публикувано на 12.10.11 в 05:40

ПЪТНА ОБСТАНОВКА на 12 октомври

  Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната и на автомагистралите „Люлин”, „Хемус” и „Марица” са сухи, а автомагистрала „Тракия” е мокра в района на Пазарджик. Опасност от..

публикувано на 12.10.11 в 04:57

ВАРНЕНСКИТЕ ВЕСТНИЦИ на 12 октомври

  “Листопадът затлачил шахтите” – под това заглавие вестник “Черно море” пише за последствията от лошото време във Варна през последните дни. Спешно чистиха наводнени подлези и улици, премахваха паднали клони и дървета. Местната хазна отделя 1 милион..

публикувано на 12.10.11 в 04:39

Има средства за лекарствата на онкоболните, според министъра на здравеопазването

  „ Н е не отговаря на истината, че лекарствата за онкоболните са на   привършване„   – заяви пред журналисти в Добрич министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. „Търговете вървят , въпреки, че след промяната на методиката,..

публикувано на 11.10.11 в 11:18

Мобилни екипи на НАП извършват проверки в цяла Североизточна българия

  Мобилни екипи от данъчни извършиха проверки в съботния ден на търговски обекти в Североизточна България, за да установят отчитат ли извършените продажби търговците през почивните дни. По време на проверката на склад за търговия на едро с пакетирани стоки..

публикувано на 11.10.11 в 10:49

Туристическият сезон за Двореца в Балчик е по-добър спрямо миналата година, но по-слаб спрямо 2009-та

Туристическият сезон за Двореца в Балчик е по-добър спрямо миналата година, но по-слаб спрямо 2009-а. Това коментира Ивелина Радилова – временно изпълняващ длъжността директор на един от най-посещаваните у нас туристически обекти. На този етап все още не е..

публикувано на 11.10.11 в 08:20

Седем години затвор застрашават бившия украински премиер Юлия Тимошенко

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко е превишила правомощията си, когато наредила на държавната енергийна компания "Нафтогаз" да подпише газово споразумение с Русия през 2009 г. Това реши съдът в Киев. Делото срещу Тимошенко бе заведено с..

публикувано на 11.10.11 в 07:22