Фитнес залата, залата за джудо и бялата стая за сензо-моторна интеграция в училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” в кв. Аспарухово са наводнени и негодни за употреба

Това каза за радио Варна Жулиета Петкова, директор на училището. Щетите са само материални, децата са добре, допълни Петкова. От сутринта в училището има ток и вода. Осигурена е минерална вода, която е достатъчна за пиене и готвене.  Няма..

публикувано на 20.06.14 в 15:03

Открита е още еднажертва на бедствието във варненския квартал "Аспарухово"

Това съобщи депутатът и председател на регионалната комисия в парламента Борислав Гуцанов. Жертвата е открита в автомобил. Плавателният канал 1 е затворен за корабоплаване. В него има четири автомобила и Военноморските сили в момента по указание на..

публикувано на 20.06.14 в 15:00
БЧК

Открита е банкова сметка за набиране на финансова помощ за пострадалите от наводненията

Активиран е краткия номер 1466, съобщиха от БЧК – Добрич. Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в наводнените територии на страната и изразява своята солидарност с пострадалото население. Червенокръстките екипи работят съвместно с органите..

публикувано на 20.06.14 в 14:56

ДЕТЕЛИНА Николова: Ежеминутно се увеличава броят на нуждаещите се от осигуряване на подслон

Не може да се каже колко души тази вечер няма да нощуват в домовете си, каза пред журналисти кметът на Добрич Детелина Николова. Тя подчерта, че ежечасно, ежеминутно се увеличава нуждата от осигуряване на подобен подслон. Водата продължава да..

публикувано на 20.06.14 в 14:53

До 18-19 часа тази вечер ще се нормализира ситуацията в район Аспарухово

Активно се почиства частта между улица „Народни будители” и канал "Море-езеро", съобщи за   Радио Варна Янко Станев, коорд инатор за почистването в този участък. На място работят много фирми, доброволци, включително отряд от лишени от свобода...

публикувано на 20.06.14 в 14:16

До 12 ч. днес са изпратени 94 668 дарителски sms-а

Съобщенията са за Спешната дарителска кампания заради кризисната ситуация в областите Варна, Добрич, Велико Търново и останалите пострадали от водната стихия населени места у нас. Дарената сума по банков път по сметката на кампанията към обед е 3..

публикувано на 20.06.14 в 14:13

Група граждани спонтанно се организират във „Фейсбук в помощ на пострадалите във варненския квартал „Аспарухово“

Временният пункт се намира в детска градина на ул.“Иван Вазов“26: По данни на общината има нужда от чаршафи, одеала, гумени ботуши, превързочни материали, консервирана храна, чиста вода и детски храни. Организаторите препоръчват храната да е..

публикувано на 20.06.14 в 14:10

Стационарният блок на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков - Варна” ЕООД е без ток от 19 часа вчера

Стационарният блок на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков - Варна” ЕООД е без ток от 19 часа вчера. Включен е агрегатът на здравното заведение, който поддържа и двата блока на болницата в кв. „Аспарухово”. За работата на аварийното захранване е осигурено..

публикувано на 20.06.14 в 14:05

В наводнените райони трябва да се пие само минерална вода

Това каза националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова. Тя уточни, че миенето и готвенето трябва да се извършва с преварена вода. Спазването на хигиена е най-важно в момента, докато се установи дали водопроводната мрежа е повредена,..

публикувано на 20.06.14 в 14:00

Бедстващи хора в Кранево няма

Това каза кметът на Кранево Румен Николов. Той обясни, че миналата вечер реката, минаваща през селото, е надвишила корекцията си. Пътят до "Албена" е наводнен, пропускат се само автобуси и микробуси, които снабдяват с хляб и вода. Около пет хиляди са..

публикувано на 20.06.14 в 13:57