Двете деца - на две и на шест години,които се издирват в Аспарухово, все още не са открити

Това съобщи комисар Николай Калчев по повод появилата се информация,че снощи телата на децата са открити при разчистването.Областният управител на Варненска област Иван Великов също отрече информацията. Разчистването на района продължава. Вчера..

публикувано на 23.06.14 в 09:25
Дигата при с.Ботево

Областният управител на Варна Иван Великов: Обстановката около язовирите се нормализира

Обстановката около язовирите в областта постепенно се нормализира. Това заяви областният управител на Варна Иван Великов след огледа, който направи на язовир Ботево. По-рано днес хората и животните от ниската част на село Ботево, община Аксаково бяха..

публикувано на 22.06.14 в 17:42

Министър Папазов: Незаконното строителство и липса на инфраструктура са причините за трагедията в Аспарухово

Министърът  на транспорта Данаил Папазов, който участва в спасителната операция  в първите часове след бедствието във варненския квартал "Аспарухово", направи анализ в предаването "Неделя 150" на свършената работа  по спасяването на пострадалите хора..

публикувано на 22.06.14 в 17:40

Да помогнем на жителите на Добрич!

Община град  Добрич се обръща с призив към всички за набиране минерална вода, на пакетирана трайна храна, готово за пряка консумация, консерви  в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и др. Община Добрич се нуждае и от почистващи..

публикувано на 22.06.14 в 15:37

Мобилни пунктове – автомобили, разнасят пакетирана храна и вода на пострадалите от наводнението в Добрич

Мобилни пунктове – автомобили, разнасят пакетирана храна и вода на пострадалите от наводнението в Добрич, съобщават от Община Добрич. Те са в следните райони: Северен – улици „Копривщица“, „Стоил Войвода“, „Индже войвода“, „Кубрат“, „Александър..

публикувано на 22.06.14 в 15:20
село Плешивец бедствие 25 април 2014 година

Училищата в Добрич с нормален учебен процес в понеделник

В Добрич утре - 23.06, ще се води нормален учебен процес във всички учебни заведения, с изключение на 24 детска градина и 6 детска ясла, съобщиха от Община Добрич. На 23 юни 2014 г. ще се води нормален учебен процес за всички учебни заведения,..

публикувано на 22.06.14 в 14:35

Евакуират селата Ботево и Ново Ботево

Евакуация на живеещите в ниската част на с. Ботево, община Аксаково е предприета преди около 13 часа. Причината - преливане на близкия язовир. Решението за тази крайна мярка е на Кризисния щаб. Информацията е на ОДП – Варна.  И още едно..

публикувано на 22.06.14 в 14:30

Остават още 30 къщи за отводняване в Аспарухово

Близо 170 пострадали домове в Аспарухово вече са отводнени, съобщиха от Общинския кризисен щаб във Варна. От Гражданска защита прогнозират, че ще приключат с отводнителните дейности на оставащите около 30 къщи до края на деня. Осигурени са 8..

публикувано на 22.06.14 в 13:15

В Добрич търсят доброволци с коли за извозване на калта

След падналите късно снощи валежи ситуацията в област Добрич остава бедствена. Формирала се е нова приливна вълна . Общината търси доброволци, които да помогнат с ръчен труд и с лични автомобили за своя сметка да извозят отпадъците до депото, което..

публикувано на 22.06.14 в 10:50

Няма населени места без ток и вода заради наводнението

Във Варненска област няма селища без ток и   вода. Стотици доброволци се очаква да се включат в почистването на варненския квартал Аспарухово и днес. Помощ се оказва от всички общини в областта с изключение на Аксаково, където решават собствени..

публикувано на 22.06.14 в 10:38