Ще има ли изненади от преференциалния вот във Варна?

Очакват ли се размествания на кандидатските листи във Варна заради префенциалния вот. Припомняме,   преференциалният вот може да пренареди листата, ако за даден кандидат са гласували поне 7% от гласувалите за листата . Водачът не може да бъде изместен,..

обновено на 06.04.21 в 08:56
Стоян Михалев, водач на листата на Демократична България за Трети МИР-Варна

След вота: Стоян Михалев от Демократична България

Демократична България ясно каза, че няма да прави кабинет, създаден от ГЕРБ или БСП. Това заяви категорично в Изборното студио на Радио Варна водачът на листата на КП Демократична България за Трети многомандатен район Стоян Михалев. Михалев смята още, че..

публикувано на 05.04.21 в 01:19

След вота: Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън!

Новият парламент, който може да просъществува и съвсем кратко, може да направи две - три много важни неща. Едното от тях трябва да бъде приемане на промени в Изборния кодекс. Това е мнението на Татяна Дончева - водач на варненската листа на "Изправи се!..

публикувано на 05.04.21 в 00:36
Страцимир Павлов, Парламентарни избори 2021, гласуване

След вота: Страцимир Павлов от ГЕРБ

Хората очакват някаква промяна. Така коментира в ефира на Радио Варна резултатите от парламентарния вот днес Страцимир Павлов. Павлов е втори в листата на ГЕРБ за варненския многомандатен район, след проф. Костадин Ангелов. В резултат на исканата..

публикувано на 05.04.21 в 00:16

Питайте за изборите

Българското национално радио по следите на изборните нарушения. Ако сте свидетели на опити за купуване на гласове или нарушения на изборните правила, пишете ни: https://bit.ly/3dpgsFY или radiovarna@bnr.bg ✔️ Бъдете активни, за да не решава..

публикувано на 02.04.21 в 16:30

Обучават СИК в Балчик

На 31 март и на 1 април за членовете на секционните избирателни комисии в община Балчик се  организира допълнително онлайн обучение, началото е  17:30ч. чрез сайта на администрацията. Близо 300 души са ангажирани в 37те секции. Днес е последният..

публикувано на 31.03.21 в 10:14

Ал. Габровски: Промяната трябва да се случи първо в нас

В   ГЛАСУВАМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ   Павло Славов ни среща с Александър Габровски . Той е ученик  в 12 клас, млад писател, който ще кандидатства изкуства в Нидерландия. Това е разговор за промяната като състояние на ума и как вижда днес България: Не мога..

публикувано на 29.03.21 в 10:30

Беркай Чокджан: Защо управляващите не говорят за енергийната зависимост на България

Беркай Чокджан има ясно изразена позиция и не се притеснява да показва своята гледна точка в социалните мрежи. Дали ще гласува и какво би попиптал кандидат-управляващите той сподели пред Павло Славов в ГЛАСУВАМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ . Да, разбирасе, че ще..

публикувано на 25.03.21 в 18:54
Протест срещу изгарянето на отпадъци

Еколози питат кандидатите за депутати за инсенераторите, изсичането на гори и Варненското езеро

13 въпроса към бъдещите депутати от Варна отправиха членове на Общественцентър за околна среда и устойчиворазвитие. Питанията са свързани с вижданията на бъдещите управници за екологичната политика, градоустройството и бизнеса. „Ще..

обновено на 25.03.21 в 14:01

Ученик преди да гласува за първи път: Искам промяна в мисленето на хората

Даниел Луканов завършва тази година Първа езикова гимназия във Варна. Ще кандидатства във Виена. Счита себе си за родолюбец и се надява някой ден да се върне. Дали ще гласува и каква е тежестта на вота му той разказа пред Павло Славов в рубриката..

публикувано на 24.03.21 в 10:27