Чети във влака

Иван Богданов от "Буквите": Електронните книги и тези на хартиен носител не си пречат и се развиват паралелно

Фондация "Буквите" е един от партньорите, предоставили безплатно най-голям брой електронни книги - над 100, за инициативата "Чети във влака" на БДЖ. "Най-много се четат алманасите с творби на съвременни български автори и любовните романи. Като цяло..

публикувано на 04.06.20 в 15:38

Капитан за ветроходци, капитан за вкъщи

Ветроходци, граждани и близки на капитан Георги Георгиев поставиха венци и цветя на паметната плоча на ул. „Стефан Стамболов” 42 във Варна, където е живял капитанът. Поводът е 90 години от рождението му, които се навършват днес. „Герой на Народна..

обновено на 04.06.20 в 13:30

Небеста на Огнян Стефанов-един райски проект с много фантазия и ярка красота

Небеста е проект, започнат в средата на декември 2017 г. и завършен наскоро.  "Това е проект-мечта за едно по-различно селце, в което бих искал да се пренеса някой ден", казва авторът Огнян Стефанов -авиационен фотограф по професия. " Никога..

публикувано на 04.06.20 в 11:39

Дойде ли моментът за въвеждане на 4-дневна работна седмица?

Сегашната пандемия от коронавирус е най-подходящият момент, за да реформираме нашия трудов живот и да преразгледаме някои утвърдени модели на трудова заетост, а и за да стимулираме икономиката. Подобна реформа би имала положително отражение и над..

публикувано на 04.06.20 в 11:14

Откриха защо хората с кръвна група "А" се заразяват по-често с коронавирус

Европейски лекари и молекулярни биолози проведоха мащабен генетичен анализ сред почти две хиляди носители на новия коронавирус и откриха мутация, която прави хората с кръвна група "А" по-уязвими на SARS-CoV-2 , съобщи ТАСС. Резултатите от..

публикувано на 03.06.20 в 17:17

Как да увеличим времето на работа на смартфона си без презареждане

Независимо от модела на телефона, винаги можете да увеличите неговата производителност и да увеличите времето за работа без допълнително презареждане , твърди генералният директор на ANO Digital Platforms Арсений..

публикувано на 03.06.20 в 14:15

Магията на колелото - страст за цял живот!

Карането на колело е нещо, което практикуват всички хора по света. Нищожен е процентът на онези, които никога не са посегнали към велосипеда. Още от ранна детска възраст едно от първите неща, които децата усвояват е именно карането на колело...

публикувано на 03.06.20 в 09:10

Руската Covid-ваксина може да бъде прилагана като кисело мляко

Руски учени разработват ваксина срещу новия коронавирус, която ще може да бъде вкарвана в организма под формата на кисело мляко, предава БТА като цитира ТАСС. Агенцията цитира съобщение на вицепрезидента на Руската академия на науките..

публикувано на 02.06.20 в 16:01
Мариан Желев

Мариан Желев: Шабла е място, на което човек може да види повече себе си

Празникът на град Шабла е днес.  Шабла е градът, в който преминава голяма част от детството на писателя от Добрич Мариан Желев. Със спокойните плажове, по които децата играят безгрижно до момента, в който когато станеш родител се връщаш там с..

публикувано на 02.06.20 в 15:48

Щора за прегръдки и шапка с огрoмна периферия помагат да пазим дистанция

Изобретения за спазване на социалната дистанция показват агенциите в последните дни. С отслабването на карантината в целия свят населението на света е изправено пред ново предизвикателство: поддържане на социална..

обновено на 02.06.20 в 10:57