Изследването на Слънчевата система помага да разберем евентуалното бъдеще на Земята

Изследването на Слънчевата система и екзопланетите помага да се разбере какво би могло да е бъдещето на Земята, но тя не е директно застрашена от космическата радиация заради явления в Космоса. Това коментира в пред БНР проф. Йорданка Семкова,..

публикувано на 07.02.19 в 14:13
Атина Акропола

"Споделянето на жилища" удари хотелиерите и наемателите в Гърция

Гръцки хотелиери твърдят, че бумът в краткосрочното отдаване под наем на частни имоти в столицата Атина и по островите на туристи излиза "извън контрол", причинява загуби за хотелите, повишава наемите на жилищата и принуждава местни жители да..

публикувано на 07.02.19 в 09:27

Анонимността в интернет стимулира хейтърите

„Хейтърството е устойчива и набираща скорост тенденция. Причините за това са социални. Те са свързани с модели на поведение, които се демонстрират от телевизионни формати, средствата за масова информация, а и не само там. Конфликтите в обществото..

публикувано на 06.02.19 в 13:51

Яйцата - суперхрана, която трябва да се яде често

Яйцата са евтин източник на протеин, който осигурява растежа и развитието на всички телесни тъкани. Ето защо трябва да ги ядем по-често, независимо от количеството холестерол в тези протеинови бомби...

публикувано на 06.02.19 в 11:19

Фейсбук във вихъра на пубертета

Вчера една от най-известните социални медии – Фейсбук, отпразнува петнадесетия си рожден ден. Подобни онлайн мрежи за комуникация безспорно промениха света, в който живеем. Само с един клик на мишката всеки от нас може да надникне в живота на..

публикувано на 05.02.19 в 15:09

НАСА възложи на физиците от "Джонс Хопкинс" да спасят света от астероиди

Екип от университета "Джонс Хопкинс" е натоварен от НАСА със задачата да осигури защита на Земята в случай на потенциален сблъсък с астероид, пише в. "Дейли експрес". Отговорната мисия е поверена на учени от университетската Лаборатория по..

публикувано на 05.02.19 в 14:39

Само за година 2028 варненци са чули диагнозата "рак"

2582-а са новорегистрираните болни в „Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ през 2018 г.  2028 от тях са били от Варна. През миналата година в рамките на двете едномесечни профилактични кампании през..

обновено на 05.02.19 в 13:31

Бактерии въздействат на човешката психика

Бактерии в червата могат да въздействат върху психичното равновесие, по-специално върху вероятността човек да изпадне в депресия, съобщи АФП, цитирана от БТА. Белгийски учени анализираха проби от чревната флора на 1000 доброволци и установиха,..

публикувано на 05.02.19 в 12:52

Круизна компания предлага 2 600 долара седмично за доброволец-пътешественик

Американска круизна компания обяви седмична заплата от 2 600 долара за доброволец, който иска да пътува с корабите на компанията и да споделя впечатленията си, съобщава Travel + Leisure. Дестинациите са Аляска, Португалия, Норвегия, Дубай и..

публикувано на 05.02.19 в 12:34

Законът не регламентира отстояние на плажните атракциони от дюни

Българското екологично законодателство не предвижда ограничение или отстояние от дюни при разполагане на заведение или плажен атракцион на плажа. Схемите за обектите на плажа се утвърждават от Министерството на туризма и трябва да са съобразени с..

публикувано на 05.02.19 в 10:48