Пчелите могат да смятат

Пчелите са в състояние да извършват математически действия като събиране и изваждане, съобщават австралийски учени. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в списание Science Advances, цитирано от..

публикувано на 08.02.19 в 15:10

Да надникнеш в бъдещето

Варненецът Христо Николов е създал своя система, с която може да намери отговор и на най-съкровения ни въпрос. Обичайно можете да го срещнете при входа на Морската градина през почивните дни. Пред себе си Христо поставя картон, върху който са изписани..

публикувано на 08.02.19 в 14:09

Младоженци се разведоха три минути след сватбата

Новобрачна двойка в Кувейт се разведе три минути след сватбата, пише thesun.co.uk. Причина за скоростната раздяла станала реплика на младоженеца, който нарекъл съпругата си „глупачка“, след като тя се спънала и паднала. Това вбесило младоженката и..

публикувано на 08.02.19 в 13:27

НАСА публикува прощалните снимки на "Кеплер"

Американското космическо ведомство публикува прощалните снимки на космическия телескоп "Кеплер", преди неговата "кончина", съобщава сайтът Лайф. Обсерваторията, която беше изстреляна в космоса за изучаване на отдалечените звезди, вече..

публикувано на 08.02.19 в 08:19
Празник за Коледа в Дома за възрастни хора с деменция в село Салаш- 2014 г.

Само 1% от хората знаят как да се предпазят от деменция

Проучване направено между малко над 2 300 човека във Великобритания е открило, че само около 1% от участващите са успели да посочат начини за предпазване от деменция и възможните рискове, водещи до болестта, съобщава Би Би Си. Има шест рискови..

публикувано на 07.02.19 в 14:17

Изследването на Слънчевата система помага да разберем евентуалното бъдеще на Земята

Изследването на Слънчевата система и екзопланетите помага да се разбере какво би могло да е бъдещето на Земята, но тя не е директно застрашена от космическата радиация заради явления в Космоса. Това коментира в пред БНР проф. Йорданка Семкова,..

публикувано на 07.02.19 в 14:13
Атина Акропола

"Споделянето на жилища" удари хотелиерите и наемателите в Гърция

Гръцки хотелиери твърдят, че бумът в краткосрочното отдаване под наем на частни имоти в столицата Атина и по островите на туристи излиза "извън контрол", причинява загуби за хотелите, повишава наемите на жилищата и принуждава местни жители да..

публикувано на 07.02.19 в 09:27

Анонимността в интернет стимулира хейтърите

„Хейтърството е устойчива и набираща скорост тенденция. Причините за това са социални. Те са свързани с модели на поведение, които се демонстрират от телевизионни формати, средствата за масова информация, а и не само там. Конфликтите в обществото..

публикувано на 06.02.19 в 13:51

Яйцата - суперхрана, която трябва да се яде често

Яйцата са евтин източник на протеин, който осигурява растежа и развитието на всички телесни тъкани. Ето защо трябва да ги ядем по-често, независимо от количеството холестерол в тези протеинови бомби...

публикувано на 06.02.19 в 11:19

Фейсбук във вихъра на пубертета

Вчера една от най-известните социални медии – Фейсбук, отпразнува петнадесетия си рожден ден. Подобни онлайн мрежи за комуникация безспорно промениха света, в който живеем. Само с един клик на мишката всеки от нас може да надникне в живота на..

публикувано на 05.02.19 в 15:09